marcin1ja1 Opublikowano 3 Listopada 2016 #21 Opublikowano 3 Listopada 2016 7 minut temu, deccorativo napisał: Ty czytasz co piszemy? bo tak jakby grochem o ścianę. My swoje a ty swoje Troszeczkę mi tu śmierdzi trolingiem. Poprzednio też napisałem jakich testów ma użyć. Po kolejnych dwóch postach pytał się jakie testy ma kupić. Poleciłeś te same testy łącznie z linkiem do sklepu (instrukcja jak dla debila). Kolega kolejny raz pyta się o testy. 1 Cytuj
mikrus2201 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor #22 Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki za infoformacje. ... Zrobię zakupy w puszcze bakterie zrobię testy i dam znać o wynikach. dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj
mikrus2201 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor #23 Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam Was ponownie, Zgodnie z Waszymi uwagami kupiłem ampułki startowe "erybka.pl" + cały zestaw kropelkowy JBL. Dodatkowo powiedzieli mi ze akwarium ma dojrzewać 1,5 miesiąca biorąc pod uwagę Aulonocara. ... o chemii firmy AZOO która kupiłem wczesniej wypowiedzieli się negatywnie. ... Ampułkę wpuściłem dwa dni temu. Za tydzień zrobię testy i poproszę Was o opinie do wyników bo juz akwarium będzie miało 3 tyg. pozdrawiam Cytuj
deccorativo Opublikowano 6 Listopada 2016 #24 Opublikowano 6 Listopada 2016 mikrus dalej nic nie czytasz z tego co piszemy ci. Może jak czytasz post to zawsze bierz kajecik majstra i ołówek i pisz co kazali zrobić a jak zrobisz to odfajkuj. Pisałem kup bakterie - wlej i zrób od razu testy JBLem które zamówiłeś. Będziesz teraz czekał ?do kiedy aż minie 3 tygodnie? - a jak już jest tragicznie - nie korci ciebie by coś wiedzieć o swoim akwarium? Cytuj
mikrus2201 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor #25 Opublikowano 6 Listopada 2016 Ok jutro zrobię testy i wrzucę wyniki z prośbą o Wasza opinie☺ Cytuj
mikrus2201 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor #26 Opublikowano 6 Listopada 2016 Cześć , Właśnie zrobiłem testy wody testerem kropelkowym firmy JBL. Przedstawiam wyniki: - temp wody 26-29 stopni - PH - 7,6 - NH4 - 0,05 - NO2 - 0,05 - NO3 - 3 - PO - 0,05 - SIO2 - 3,0 (zły wynik) dużą zawartość krzemianu - O2 - 10 - Cu - < 0,1 (poniżej 0,1) - Ca - 100 Mg/l - KH - 12 d ( twardość weglanowa ) Proszę o informację / sugestie apropo przedstawionych wyników. Zbiornik został zalany 16 dni temu. ... Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj
spiochu Opublikowano 6 Listopada 2016 #27 Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak na marginesie testy robi się przy świetle dziennym bo sztuczne przekłamuje wyniki. Moim zdaniem masz zbiornik czysty jak łza, nie skażony żadną biologią Chyba zabrakło papu dla bakterii A jakie parametry ma woda w kranie? Wysłane z telefonu Cytuj
deccorativo Opublikowano 7 Listopada 2016 #28 Opublikowano 7 Listopada 2016 No i wykrakałem Jest tragedia bo ci nic a nic przez te 16 dni nie ruszyło a nawet bez niczego ( czyli tak jak robili starożytni akwaryści) powinno coś już się dziać po 2 tygodniach czekania. Ale oni nie mieli ani bakterii ani wody w kranie z chlorem - ty masz. Białystok to wielkie miasto może poszukaj w sklepach Wodę Amoniakalną i uważnie przeczytaj ten temat no i spróbuj teraz wskoczyć do tego pociągu. Nie masz żadnej szansy by akwarium było dojrzałe po miesiącu czekania bo minęło 2,5 tygodnia i zero nitryfikacji. Podaj parametry kranówy zmierzone po widoku i to samo powtórz w baniaku. To co zrobiłeś wczoraj po ciemku się nie liczy Przepraszam Piotrze że powtarzam ciebie ale zauważyłem że kolega tak po kolejnym powtórzeniu dopiero jakby załapuje - wcześniej jakby tego nie czytał. Cytuj
egon44 Opublikowano 7 Listopada 2016 #29 Opublikowano 7 Listopada 2016 Mam pytanko kolego mikrus2201 Wklej proszę fotkę walizki testów które zakupiłeś,bo coś mi się zdaje że sporo przepłaciłeś nie słuchając rad kolegów... Cytuj
spiochu Opublikowano 7 Listopada 2016 #30 Opublikowano 7 Listopada 2016 Andrzeju, nawet nie masz co prosić o zdjęcie, na 100% nie kupił tego co polecałeś... Wysłane z telefonu 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi