Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja u siebie mam falownik 15cm pod taflą wody...

Tak jak pisałem mam go skierowany w górę tafli oraz lekko w bok żeby jego strumień leciał na połowę długości tylnej szyby...

Opublikowano

Fajne kamienie. Przy takim oświetleniu to będziesz miał zielono :P Efekt lustra na tylnej szybie zniknie po zarośnięciu glonem i przesunięciu oświetlenia w kierunku przedniej szyby. Moim zdaniem spienione pcv nie wygląda wcale lepiej- jest mniejszy efekt głębi.

Opublikowano

No i lipa

Moje filtry chyba nie wyrabiaja. Sprawdzilem przeplyw i maks co cieknie z kazdego to 700 l/h wiec slabo jak na tetre ex1200.

Falownik miesza wode ale nie jest to krysztal , bez falownika woda byla idealna ale znowu gowna na dnie duzo. Co  tu robic?  Jak zyc?Chyba wezme kredyt na narurowca ;)

Opublikowano
2 minuty temu, suricade napisał:

A co masz w środku filtrów może wystarczy odchudzić wkłady.

Standardowe wkady, nawet wloknine JBL wywalilem. Jedyne co doszlo to prefiltry przed kubelki (3 gradacje gabki), ale zeby az tak spowolnilo przeplyw :confused: 

Opublikowano

Nie rozumiem czemu się dziwisz.

Ten kubeł ma 19W i 1200l/h ale tylko na papierze więc bez żadnych węży i na pusto w realu sika jak każdy kubeł tylko 70% tego  czyli tu całe 840l/h

jak skrócisz węże do minimum, wyjmiesz te drobne wkłady aż z 3 koszy to akurat da te 800l/h i to wszystko.

Kubeł tylko minimalnie spowolniony i nie oczekuj więcej. - taką filtrację wybrałeś.

Opublikowano
Teraz, deccorativo napisał:

taką filtrację wybrałeś

Taka filtracje posiadalem z poprzedniego aranzu (roslinnego) 

mozna cos z tym zrobic?

czy od razu myslec nad czyms innym

Opublikowano

do roślinnego ta filtracja doskonała a nawet za dużo o jeden kubeł:D

Jak sam widzisz do Malawi  nie styka:( z dwu powodów.

Piękne i ogromne głazy  których można zazdrościć jednak hamują wodę i tworzą miejsca zalegania g..

Nic nie stosujesz do klarowania wody poczynając od kranówy a na podmiankach kończąc - zapewne;)

Najpierw próbować to co masz poprawiać a jak nie osiągniesz zadowolenia dopiero zmieniać na inną filtrację.