Skocz do zawartości

No2 ma 3.3mg/l.Tragedia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Preparaty wlane No2 ma obecnie 0.3mg/l, a No3 ma 2.Przy jakich dokładnych wynikach wody mogę wpuścić ryby?Prosiłbym o napisanie przybliżonych wartości. Wlalem z ciekawości kranowe do innego akwa  i po zmierzeniu no3,no2 i nh3 parametry są bliskie zeru.Co jest tego powodem? 

Edytowane przez Adik87
Opublikowano
52 minuty temu, Adik87 napisał:

Preparaty wlane No2 ma obecnie 0.3mg/l, a No3 ma 2

30 minut temu, Adik87 napisał:

Takie parametry ma moja kranowka2w ogóle nie przestana.

53 minuty temu, Adik87 napisał:

Wlalem z ciekawości kranowe do innego akwa  i po zmierzeniu no3,no2 i nh3 parametry są bliskie zeru.Co jest tego powodem? 

Powiem Ci szczerze, że nie wiem za bardzo o czym piszesz, więc nie pomogę. Miałeś kupić testy kropelkowe JBL i na ich podstawie dopiero można coś wywnioskować. Jak na razie to widzę, że masz totalnie gdzieś to co poradzili Tobie koledzy i robisz po swojemu. Mierzysz niewiarygodnymi testami i sam nie wiesz co mierzysz :).

Wrócimy do tematu jak podasz wynik testu kranówy i tego co już zdołałeś osiągnąć w baniaku, ale testami JBL i ze zdjęciem fiolek ustawionych na skali do wglądu ;)

Opublikowano

Adik staramy się na razie zrozumieć co piszesz ale i ja mam wątpliwości. Tak piszesz jakbyś nie czytał wpisów.

Może się umówmy tak:

1/ Nie podajesz żadnych wyników cyfrowych  kranówy jak i wody w baniaku  do czasu pomiaru testami JBLa przy świetle dziennym a nie w nocy przy żarówce.

2/ Podasz z nazw jakie preparaty wlałeś  i ile.

3/ Podasz co z rybami ile zostało i jak się teraz zachowują nie pytając kiedy do niedojrzałego baniaka można wpuścić ryby - pytanie jest nie na miejscu bo już to zrobiłeś i może dotrze wreszcie do ciebie że teraz idzie bój o ratowanie tych co jeszcze żyją i jednocześnie o doprowadzenie biologii do pełnej nitryfikacji.

Opublikowano

Dobrze, że zapytałeś.. nie żadne 6 w 1 czy inne paskowe dziadostwo. Oddzielnie kropelkowe testy. I jeśli będziesz kupował również pH, to zwróć uwagę aby był przedział dla Malawi, czyli 7,4 - 9,0.