acid Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor #21 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Chodzą oba filtry stary i nowy + dodany sachem prime
acid Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor #22 Opublikowano 11 Grudnia 2016 I już wyklarowane jak mmyślicie ile powinny chodzić oba filtry na przeszczepienie biologii?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Grudnia 2016 #23 Opublikowano 11 Grudnia 2016 16 minut temu, acid napisał: jak mmyślicie ile powinny chodzić oba filtry na przeszczepienie biologii? ..trudno powiedzieć jednoznacznie . Jak masz testy to zasugeruj się wynikami i rozwiejesz wątpliwości. Sugerowałbym założenie prefiltra na zasys ( nawet jakąś gąbkę).
acid Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor #24 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Mam dużą walizkę jbl, dzisiaj zrobię testy:) Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Grudnia 2016 #25 Opublikowano 11 Grudnia 2016 2 minuty temu, acid napisał: Mam dużą walizkę jbl, dzisiaj zrobię testy:) ..no i będziesz miał pewność. Mam prośbę...jak zrobisz te testy napisz tutaj jak długo trwał przeszczep. Przyda się takie info bo jest to temat często poruszany.
luki174 Opublikowano 11 Grudnia 2016 #26 Opublikowano 11 Grudnia 2016 33 minuty temu, acid napisał: I już wyklarowane jak mmyślicie ile powinny chodzić oba filtry na przeszczepienie biologii? A czemu ten cyrkulator tak nisko dales? Nie powinno sie go dać wyżej, skierowany na tafle wody, tak żeby i natlenianie zrobił i kupska do prefiltra dawał?
acid Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor #27 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Kwestię cyrkulacji mam na pewno do rozpracowania na pewno, aktualnie wygląda to tak:
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Grudnia 2016 #28 Opublikowano 11 Grudnia 2016 ..widzę ,że skimer masz na full ustawiony i pewnie wyrzuca z wodą bąbelki powietrza. Jeżeli tak masz i chcesz się pozbyć bąbelków to ustaw go na minimum i też da sobie spokojnie radę z filmem bakteryjnym.
acid Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor #29 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Z testów wynika mi co następujące: PH - 7.2 NO2 - 0.1 NO3 - 5 NH4 - < 0.05 FE - < 0.02 Duże akwarium zalane w piątek późnym wieczorem, dodany Sahem Prime w/g instrukcji. 44 minutes ago, AndrzejWalb said: ..widzę ,że skimer masz na full ustawiony i pewnie wyrzuca z wodą bąbelki powietrza. Jeżeli tak masz i chcesz się pozbyć bąbelków to ustaw go na minimum i też da sobie spokojnie radę z filmem bakteryjnym. Bosko, mam go z rok, i nie wiedziałem że ma regulacje
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Grudnia 2016 #30 Opublikowano 11 Grudnia 2016 23 minuty temu, acid napisał: Bosko, mam go z rok, i nie wiedziałem że ma regulacje
Rekomendowane odpowiedzi