xjrparker23 Opublikowano 18 Października 2016 #1 Opublikowano 18 Października 2016 Cześć, zrobiłem nową szafkę pod akwa standart 150X50X50. (nową ze starej, która była za wysoka mieściła 2 kotniki i była za słaba). Teraz wygląda tak
Pleziorro Opublikowano 19 Października 2016 #2 Opublikowano 19 Października 2016 Solidna, ale jeszcze chyba nie skończona
bakus_44 Opublikowano 19 Października 2016 #3 Opublikowano 19 Października 2016 i dna chyba nie ma. Obawiałbym się, że przy uderzeniu z boku lub lekkim braku poziomu złoży się jak domino
Pleziorro Opublikowano 19 Października 2016 #4 Opublikowano 19 Października 2016 Nie złoży się bo trzyma się na wzmocnieniach. Ale fakt dziwny to twór wyszedł, czekam na efekt końcowy.
xjrparker23 Opublikowano 19 Października 2016 Autor #5 Opublikowano 19 Października 2016 Przepraszam, sprzęt wypowiedział służbę i nie mogłem wysłać reszty zdjęć. To co widać na pierwszym zdjęciu to plecy ( ta biała płyta 16 mm) Od frontu wygląda tak wszystkie elementy wykonane są z podwójnej płyty 2X16mm całość będzie stać na stalowej ramie z profili; front i boki to kwasówka satynowana 40X20, grubość ścianki 3mm, reszta to profil stalowy 40X40X3mm. Rama po to aby wypoziomować całość, gdyż podłoga "ucieka" o 3mm. po obróceniu plecami do ściany i zamontowaniu blatu niestety elementy pionowe nie dzielą szafki na równe przegrody, między środkowymi jest 54cm, a między jednym środkowym i bocznym 41cm - jest to efekt przeróbki, gdyż poprzednio pod tą szafką stały dwa kotniki, boki były wyższe a na środku była płyta stanowiąca nogę środkową i dzieliła długość szafki na pół. po prostu obciąłem "parter". Czy mam jeszcze wstawić dodatkowy słupek ( rura z kwasowy) w połowie środkowej przegrody, czy całość wytrzyma pół tony? wygląd końcowy
jaras Opublikowano 19 Października 2016 #6 Opublikowano 19 Października 2016 nooo. Teraz to tak. A o wytrzymałość się nie martw wytrzyma spokojnie. Firma wromak nawet pod 200cm. robi tylko z jednej płyty 18. Zresztą ja też jestem w trakcie budowy szafki pod akwarium 200x50 z pojedyńczych płyt 18mm, a jedynie blat zamówiłem 36mm moje będzie ważyło prawie jeszcze raz tyle co Twojei się nie boje
Pleziorro Opublikowano 20 Października 2016 #7 Opublikowano 20 Października 2016 10 godzin temu, jaras napisał: Firma wromak nawet pod 200cm. robi tylko z jednej płyty 18 Ale Wromak to akurat nie autorytet baniaki pękają jak bańki mydlane. Bardzo zacna szafeczka wyszła, czekam na przykrycie wyżej wymienionej konkretnym szkłem a potem powstawianie fajnego baniaczka. Kibicuję
xjrparker23 Opublikowano 20 Października 2016 Autor #8 Opublikowano 20 Października 2016 Dzięki, za odpowiedzi, Chciałbym jednak upewnić się czy mogę stawiać na tym baniak czy dodatkowo podeprzeć tą środkową przegrodę słupkiem?
led4grow Opublikowano 20 Października 2016 #9 Opublikowano 20 Października 2016 To tylko 54cm słupek zbędny Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
jaras Opublikowano 20 Października 2016 #10 Opublikowano 20 Października 2016 Spokojnie wytrzyma. A jak się obawiasz to zaproś kilku kolegów i niech usiądą na szafkę a Ty obserwuj co się będzie działo. Może wromak nie był najlepszym przykładem bo baniaki 120cm pękają lecz aby szafka się rozsypała to jeszcze nie słyszałem diversa też robi z 18 płyty jak większość firm
Rekomendowane odpowiedzi