Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam,

sprzęt wypowiedział służbę i nie mogłem wysłać reszty zdjęć. To co widać na pierwszym zdjęciu to plecy ( ta biała płyta 16 mm)

Od frontu wygląda takIMG_9549.JPG

wszystkie elementy wykonane są z podwójnej płyty 2X16mmIMG_9546.JPG

całość będzie stać na stalowej ramie z profili; front i boki to kwasówka satynowana 40X20, grubość ścianki 3mm, reszta to profil stalowy 40X40X3mm. Rama po to aby wypoziomować całość, gdyż podłoga "ucieka" o 3mm.

IMG_9548.JPG

po obróceniu plecami do ściany i zamontowaniu blatu

IMG_9550.JPG

niestety elementy pionowe nie dzielą szafki na równe przegrody, między środkowymi jest 54cm, a między jednym środkowym i bocznym 41cm  - jest to efekt

przeróbki, gdyż poprzednio pod tą szafką stały dwa kotniki, boki były wyższe a na środku była płyta stanowiąca nogę środkową i dzieliła długość szafki na pół.

po prostu obciąłem "parter". Czy mam jeszcze wstawić dodatkowy słupek ( rura z kwasowy) w połowie środkowej przegrody, czy całość wytrzyma pół tony? 

wygląd końcowy

IMG_9552.JPG

Opublikowano

nooo. Teraz to tak. A o wytrzymałość się nie martw wytrzyma spokojnie. Firma wromak nawet pod 200cm. robi tylko z jednej płyty 18. Zresztą ja też jestem w trakcie budowy szafki pod  akwarium 200x50 z pojedyńczych płyt 18mm, a jedynie blat zamówiłem 36mm moje będzie ważyło prawie jeszcze raz tyle co Twojei się nie boje

Opublikowano
10 godzin temu, jaras napisał:

Firma wromak nawet pod 200cm. robi tylko z jednej płyty 18

Ale Wromak to akurat nie autorytet :) baniaki pękają jak bańki mydlane.

Bardzo zacna szafeczka wyszła, czekam na przykrycie wyżej wymienionej konkretnym szkłem a potem powstawianie fajnego baniaczka.

Kibicuję :)

Opublikowano

Spokojnie wytrzyma. A jak się obawiasz to zaproś kilku  kolegów i niech usiądą na szafkę a Ty obserwuj co się będzie działo. Może wromak nie był najlepszym przykładem bo baniaki 120cm pękają lecz aby szafka się rozsypała to jeszcze nie słyszałem diversa też robi z 18 płyty jak większość firm