Rapid Opublikowano 17 Października 2016 #1 Opublikowano 17 Października 2016 Proszę o pomoc w doborze obsady do tego akwarium. Chciałbym jakieś haremy Aulonocara F1 z malawian.
pozner Opublikowano 17 Października 2016 #2 Opublikowano 17 Października 2016 Aulonocary potrafią się krzyżować, ale jeśli nie zamierzasz ich hodować, to nie ma problemu. Wejdź na stronę Malawiana, wybierz sobie jakieś gatunki i znajdź opisy. Moja uwaga; jacobfreibergi rosną większe niż stuartgranti i są agresywniejsze.
Rapid Opublikowano 17 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 17 Października 2016 Teraz, pozner napisał: Aulonocary potrafią się krzyżować, ale jeśli nie zamierzasz ich hodować, to nie ma problemu. Wejdź na stronę Malawiana, wybierz sobie jakieś gatunki i znajdź opisy. Moja uwaga; jacobfreibergi rosną większe niż stuartgranti i są agresywniejsze. Nie zamierzam hodować akiwarium ma się ładnie prezentować. możesz mi powiedzieć ile tego można dołożyć do tego zbiornika. Wiem jest dużo postów na ten temat. Własnie jeden czytam, i na każdym coś inego zależy kto pisze
pozner Opublikowano 17 Października 2016 #4 Opublikowano 17 Października 2016 Myślę, że 3-4gatunki. Wszystko zależy od tego ile będzie samców, czy i ile będzie A. jacobfreibergi (rosną do 15-17cm.), a ile będzie tych mniejszych (ok.12cm.) Kup po 8szt. I czekaj co z tego wyrośnie. Potem będziesz redukował.
tom77 Opublikowano 17 Października 2016 #5 Opublikowano 17 Października 2016 Rapid - weź też pod uwagę, że: 1/ Najprawdopodobniej po wpuszczeniu kilku gatunków Aulonek, nie będziesz w stanie odróżnić, które samice są którego gatunku. 2/ Wpuszczenie do akwarium z Aulonkami toniowego Copadichromisa byłoby całkowicie "bezkarne" tj "zagęściłoby" i tak pustawe rejony zbiornika.
Rapid Opublikowano 17 Października 2016 Autor #6 Opublikowano 17 Października 2016 To co mozecie zaproponować do mojego zbiornika. Przede wszystkim ma być kolorowo zbiornik dla córki.
tom77 Opublikowano 17 Października 2016 #7 Opublikowano 17 Października 2016 56 minut temu, Rapid napisał: Przede wszystkim ma być kolorowo zbiornik dla córki. 1/ Placidochromis phenochilus Mdoka white lips (wyjadacz) stado 8sztuk 2/ Labidochromis caeruleus (skalniak) 1+2 3 Copadichromisa (toniowiec) 1+2 - wybierz sobie sam (Kadango za duży, azureus zbyt podobny do Mdok) zróżnicowanie zachowaniowe, minimalizacja brzydkich samic (tylko Panie Copadichromisowe, i to nie wszystkie) istotna dla funkcjonowania akwa jest liczba Mdok
Rekomendowane odpowiedzi