Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda finanse się skończyły na razie ale to nie znaczy, że nie mógłbym dobrać czegoś co obsady. Akwarium z tłem 3D. Wymiary to ok 200x50. Wysokość realna (od piasku do wzmocnienia) to około 46cm.

Obecnie mam Pseudotropheus Maingano 1+2 (+2 niepewne ;) ), Cynotilapia Zebroides Cobue 1+3, Labidochromis Caeruleus 11 szt do redukcji jak jeszcze trochę podrosną.

Na razie myślę, żeby dokupić Cobue bo myślę o układzie 2+5/6. Mam też wielką chętkę na Saulosi od Fish Magic ale boję się, że będzie za żółto w zbiorniku. No i przydał by się jakiś gatunek z czerwonymi akcentami. Od razu napiszę, że Iodotropheus Sprengerae odpada bo jakoś mnie nie zachwycał na żywo. Ktoś przy piwie ;) wspominał o protku ale czy nie będzie dla niego za wąsko/niebezpiecznie?

Pomożecie coś wybrać? Przyznam, że pomimo dłuższego już stażu na forum, moja znajomość gatunków z jeziora jest dość skąpa :(

Wysłane z telefonu

Opublikowano

To napisz Piotrze do Jarka z FishMagic a jeszcze lepiej nie pisz tylko do niego zadzwoń ( on nie lubi pisać woli porozmawiać) i pogadaj jak Polak z Polakiem:D na pewno ci doradzi co dobrać do tej obsady bo się na tym zna a i na pewno sprzeda coś bardzo wartościowego:D

Ja mam to samo - zupełnie nie znam się na tych obsadach, łacińskich nazwach co zmieniają się co kilka lat, które z którymi się gryzą. Też liczę na innych w tym biegle się poruszających.

Opublikowano

Wolę jednak zachować się wg dobrej zasady z forum - pytaj kolegów a nie sprzedawców. :) Oczywiście bez urazy dla Jarka. Poza tym co kilka głów to nie jedna :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Czerwony akcent? Może nie czerwony ale akcenty pomarańczy ma Labidochromis Hongi lub Pseudotropheus Perspicax Ndumbi z akcentami czerwieni. Tylko że to są roślinożercy więc nie pasują do Yellow pod względem diety. Chyba, że zamienić Yellow na Saulosi i dodać coś co zaproponowałem. 

Opublikowano

Temat poniżej masz o łączeniu Protomelasa taeniolatusa Boadzulu z mbuną. Czemu nie miałbyś spróbować? Na pewno bardziej czerwonego akcentu nie znajdziesz w mbunie. Poza tym to przepiękna ryba. Może udałoby się utrzymać dwa samce, ale to wyjdzie w praniu. Dokupiłbym na Twoim miejscu też maingano. Trzy szt. to trochę skromnie.

Opublikowano (edytowane)

@pozner - czytam i chłonę ten wątek i się zastanawiam :)

Maingano mam 5 szt. tylko 2 sztuk nie jestem pewien czy to samice czy ukrywające się samce :)

Wysłane z telefonu

Edytowane przez spiochu