tom77 Opublikowano 9 Października 2016 #1 Opublikowano 9 Października 2016 Nadchodzi Imperator Tu są zdjęcia młodego samca wykonane przez najlepszego fotografa na Forum: Protek dopływa do swojej skały Protek znienacka skręca, dezorientując fotografa Protek bawi się w chowanego ... i odpływa. Tu będzie teoria. A tu jakie rybki kupił tom77. ...... w zasadzie to mogę skopiować z sąsiedniego wątku: 1/ Protomelas fenestratus steveni eastern (nazwa handlowa) czyli nasze E2 (Protomelas sp. „steveni imperial”) – Ad Konings zarówno w 4-tej, jak i w 5-tej edycji Habitatu stawia znak równości „Steveni Eastern = Protomelas sp. „steveni imperial”” 2/ rybki które podejrzewam o to, że mogą również być Protomelasami sp. „steveni imperial”, ukrytymi pod innymi nazwami handlowymi: 2a/ Protomelas fenestratus Gome (kupiłem z tego samego źródła co rybki nr 1) - raczej nie jest to normalny P. fenestratus 2b/ Protomelas cf. Virgatus Pombo Reef (kupiłem z innego źródła niż rybki nr 1) - raczej nie jest to normalny P. virgatus A dalej będzie ..... sam na razie jeszcze nie wiem .... poza tym, że nieprędko. W międzyczasie policzę bractwo.
pozner Opublikowano 10 Października 2016 #2 Opublikowano 10 Października 2016 Pięknie się zapowiada i już pięknie wygląda. Ciekawe jak będzie się prezentował w pełnym wybarwieniu. Tak na marginesie, zauważyłeś zdjęcia Eclectochromisa w Galerii. Różni się od Twojego, ale on ma 12cm!! Jak będzie wyglądał Twój wtedy? Rozumiesz dlaczego uważam, że usystematyzowanie tego nie jest tak proste, jak Ty to przedstawiłeś. Jest masa odmian i masa nazw handlowych. Przepraszam za OT.
Rekomendowane odpowiedzi