eljot Opublikowano 11 Października 2016 #61 Opublikowano 11 Października 2016 Jeszcze wam zamieszam, jak demasoni to nie Hara bo ciężko będzie pogodzić dietetycznie
Bezprym Opublikowano 11 Października 2016 #62 Opublikowano 11 Października 2016 Przecież Hara jest wszystkożercą nawet na stronie Malawi Dream w diecie ma wpisane Aufwuchs czyli to samo co Saulosi.
daniel1022 Opublikowano 11 Października 2016 Autor #63 Opublikowano 11 Października 2016 5 godzin temu, eljot napisał: Jeszcze wam zamieszam, jak demasoni to nie Hara bo ciężko będzie pogodzić dietetycznie Już mi tu nie mieszaj bo hara bardzo mi się podoba :P. Lecz idąc takim tokiem rozumowania to i Yellowki można by zostawić :D. Bezprym bardzo dobra myśl by zostawić Johanni i dać większa ilość Demonków :)!
eljot Opublikowano 11 Października 2016 #64 Opublikowano 11 Października 2016 5 godzin temu, Bezprym napisał: Przecież Hara jest wszystkożercą nawet na stronie Malawi Dream w diecie ma wpisane Aufwuchs czyli to samo co Saulosi. Hara jak większość Cynotilapii pasie się głównie na zooplanktonie a terytorialne samce wyczesują peryfiton więc nie jest to typowy mięsożerca ale raczej na samym zielsku nie będzie mu dobrze, natomiast Demsoni jest na mięsko dość wrażliwy. Jest tyle gatunków więc po co sobie komplikować. ----------------------------- Osobiście zostawiłbym maingano i saulosi (spore szanse na wielosamcowość) i wywalił jak pisałem Johanni. Demonki to ryba dla konesera niewrażliwego na trupki
daniel1022 Opublikowano 11 Października 2016 Autor #65 Opublikowano 11 Października 2016 6 minut temu, eljot napisał: Hara jak większość Cynotilapii pasie się głównie na zooplanktonie a terytorialne samce wyczesują peryfiton więc nie jest to typowy mięsożerca ale raczej na samym zielsku nie będzie mu dobrze, natomiast Demsoni jest na mięsko dość wrażliwy. Jest tyle gatunków więc po co sobie komplikować. ----------------------------- Osobiście zostawiłbym maingano i saulosi (spore szanse na wielosamcowość) i wywalił jak pisałem Johanni. Demonki to ryba dla konesera niewrażliwego na trupki Ojeju zabije Cie :P! Baaardzo namieszałeś. Tak do Demonków masz racje.. Ostatnio byłem zmuszony z żalem przerwać cierpienia samca. Okej to podaj coś konkret :D!
eljot Opublikowano 11 Października 2016 #66 Opublikowano 11 Października 2016 Dnia 7.10.2016 o 17:20, daniel1022 napisał: Maingano Metriaclima estherae red blue Iodotropheus Sprengerae Makokola Reef Acei Luwala Cynotilapia Hara I siódma była by Chindongo Saulosi. I tak zostaw z tym że Acei i Saulosi większe stadka.
daniel1022 Opublikowano 11 Października 2016 Autor #67 Opublikowano 11 Października 2016 Brać po 10szt a Acei i Saulosi po 15? i Docelowo jak zostawić? Wszystkiego prócz Acei po +/- 7szt? 1 samiec reszta samic?
eljot Opublikowano 11 Października 2016 #68 Opublikowano 11 Października 2016 Docelowo ile będzie zdecydują ryby , zapewne będziesz musiał pozbyć się jakichś samców ale jak kupisz maluchy to masz rok dobrej zabawy w podglądanie
daniel1022 Opublikowano 11 Października 2016 Autor #69 Opublikowano 11 Października 2016 1 minutę temu, eljot napisał: Docelowo ile będzie zdecydują ryby , zapewne będziesz musiał pozbyć się jakichś samców ale jak kupisz maluchy to masz rok dobrej zabawy w podglądanie Czyli nic tylko brać 2 dni urlopu przed weekendem i sprzątać akwarium by było miejsce dla rybek.
Rekomendowane odpowiedzi