Bezprym Opublikowano 19 Września 2016 #11 Opublikowano 19 Września 2016 To głownie wina sklepów zoologicznych. Kiedy szary człowiek idzie do sklepu to oczekuje, że spotka się z fachową obsługą a niestety vzęsto jest tak że sklepikarze sprzedają ryby o których nie mają zielonego pojęcia.Kiedyś miałem akwarium i problemy z mętną wodą. Żona spytała się sklepikarza co on robi że ma taką czystą wodę, odpowiedział jej że ma glonojada. Swoją drogą nie znał, poprawnej nazwy brzanki sumatrzańskiej.
pozner Opublikowano 19 Września 2016 #12 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Prosty mechanizm, mam akwarium, trafiam do sklepu w centrum handlowym, podoba mi się rybka, kupuję, gdyż cena jest przystępna, wpuszczam do akwarium. Jeśli rybka pływa w sklepie w akwarium 30l. to tym bardzie będzie pasowała do mojego akwarium. Sprzedawca będzie szczęśliwy, bo wykonuje target. Tacy ludzie nawet nie interesują się rybami. Najważniejsze, że są kolorowe i żyją...puki co Dlatego mbuna jest popularniejsza, niż non-mbuna. Edytowane 19 Września 2016 przez pozner
Rekomendowane odpowiedzi