Misheel Opublikowano 17 Września 2016 #1 Opublikowano 17 Września 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Niestety z braku miejsca jedynie taki baniaczek mi się zmieścił choć apetyt był co najmniej dwa razy większy. Proszę o zweryfikowanie mojego pomysłu na obsadę. Plan mam taki : Pseudotropheus FLAVUS x 10szl Pseudotropheus Elongatus CHEWERE x 10szt Labidochromis sp. Hongi SWEDEN x 10 szt lub Metriaclima zebra dwarf 'Makonde' x 10 HARA Gallireya Reef x 10szt i może jeszcze Pseudotropheus acei x 10 wszystko kwestia ustalenia bo dostępność jest dość spora. Zbiornik 200x 60 x 60 więc będzie gdzie pływać . Od ponad dwóch miesięcy sobie spokojnie dojrzewa, a ja zbieram grosik do grosika aby było na obsadę. ^^
Deletor Opublikowano 17 Września 2016 #2 Opublikowano 17 Września 2016 Sorry co do obsady nie podpowiem, sam zaczynam z Malawi.Ale powiem jedno 'ponad 2 miesiące spokojnie sobie dojrzewa' szacun, ja bym ledwo wytrzymał cykl azotowy aby czegoś tam nie wpuścić Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
pozner Opublikowano 17 Września 2016 #3 Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Witaj. P. flavus-brzydki samice P. elongatus-brzydkie samice L. hongi-średniej urody samice M. zebra-też niezbyt ładne samice Szkoda takiego baniaczka na tyle nieciekawych samic. Dobierając obsadę patrz również na samice. Przy tym litrażu możesz śmiało brać te większe gatunki mbuny. Flavus, elongatus, hongi, hara to nieduże pyszczaki. Może weź pod uwagę jeszcze takie gatunki ; Metriaclima fainzilberi Maison Reef (wcześniej zebra chilumba Maison Reef) Metriaclima msobo Magunga Metriaclima lombardoi Melanochromis auratus Melanochromis kaskazini (northern blue) Labeotropheus trewavasae Chilumba, lub Manda, lub marmelade cat Pseudotropheus acei itungi Edytowane 18 Września 2016 przez pozner
Misheel Opublikowano 21 Września 2016 Autor #4 Opublikowano 21 Września 2016 Bardzo nie lubię "wielorybów" i mimo tak pokaźnego zbiornika wolałbym ryby raczej pokroju Flavus, elongatus, hongi, hara . Metriaclima msobo Magunga - bardzo ciekawa opcja i bardzo ladne samice ---> za Flavusa a może Pseudotropheus Socolofi Snow ?
Rekomendowane odpowiedzi