kado Opublikowano 16 Września 2016 #21 Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Dnia 11.09.2016 o 11:49, pozner napisał: Andrzeju, wszystkie gatunki pyszczków są endemiczne, czyli występują tylko w jednym miejscu, jeziorze Malawi. pyszczaki występują też w innych akwenach ; jeziorach , rzekach i oceanach , a nie tylko w Malawii Edytowane 16 Września 2016 przez kado
Pleziorro Opublikowano 16 Września 2016 #22 Opublikowano 16 Września 2016 3 godziny temu, Ski72 napisał: Witam, to połączenie mi się podoba Pseudotropheus saulosi + Labidochromis sp. "Hongi" (Sweden) co wy na to? Hongi w takim litrażu mogą bardzo długo Ci się nie wybarwić, u mnie 140x40x50 się nie wybarwiły, pływały osowiałe i nie mogły znaleźć swoich rewirów. U mnie nawet nie zostały zdominowane tylko po prostu były nieśmiałe Wiem także, że to dość agresywna ryba i może być tak, że w Twoim 100x40x50 samiec alfa zapragnie dyktatury i zawładnie całym baniakiem, terroryzując i mordując całą konkurencję. Ryba jest śliczna, ale moim skromnym zdaniem wymaga nieco większej powierzchni do życia.
anonimus Opublikowano 16 Września 2016 #23 Opublikowano 16 Września 2016 U mnie w akwarium było tak że pierw Hongi próbował wszystkich zdominowac i jemu się nie udało saulosi go zabił.
egon44 Opublikowano 16 Września 2016 #24 Opublikowano 16 Września 2016 6 godzin temu, Ski72 napisał: Witam, to połączenie mi się podoba Pseudotropheus saulosi + Labidochromis sp. "Hongi" (Sweden) co wy na to? Ja bym nie wpuszczał do zbiornika twoich wymiarów Hongi... A nie zastanawiałeś się nad obsadą jednogatunkową z samych saulosi ale w układzie wielosamcowym np 2+7/8
pozner Opublikowano 16 Września 2016 #25 Opublikowano 16 Września 2016 7 godzin temu, kado napisał: pyszczaki występują też w innych akwenach ; jeziorach , rzekach i oceanach , a nie tylko w Malawii Oczywiście masz rację. Źle się wyraziłem. Miałem na myśli to, że nie tylko rdzawy jest gatunkiem endemicznym. Wszystkie pyszczaki z tego jeziora są gatunkami endemicznymi, gdyż występują tylko w Malawi.
Ski72 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor #26 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam ponownie, Po długich przygotowaniach i kilku problemach, w końcu długo wyczekiwani goście przybyli do mojego akwarium. 10 x Pseudotropheus Saulosi 10 x Iodotropheus sprengerae "makokola red" Teraz czekam na rozwój sytuacji i zobacze ile mam samców Mam nadzieje że mój baniak wam się spodoba
Bezprym Opublikowano 3 Grudnia 2016 #27 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Kamienie bym wymienił i przewiesił termometr na boczną szybę,po ztym ok rybki śliczne mam nadzieję że to zwykła odmiana. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi