elozox Opublikowano 30 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam po dlugiej przerwie. Chcialbym sie dowiedziec od kogos kto ma dorosle osobniki ww. gatunku czy dojzale samice sa zolciutkie jak np. u msobo ,czy jednak jest to brudny kolor wpadajacy w braz ?...
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 30 Sierpnia 2016 #2 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Na obu zdjęciach samica M. membe deep. Na obu widać, że samica nie jest tak żywo żółta jak M. msobo czy P. saulosi
elozox Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor #3 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Tak jak myslalem,msobo nie chce , bo mi w rezultacie zdominuje hongi, po za tym trodna ryba po 2 latach samiec wymiata w 120 cm swoje samiczki ... ma ktos pomysl na ciekawy dymorfiizm (zolte samice) gdzie L.hongi bedzie alfa?(po za P.saulosi i grupa melanochromisow)
kado Opublikowano 31 Sierpnia 2016 #4 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Pseudotropheus Johannii , chyba, że obecnie to Melanochromis :-)
Mortis Opublikowano 31 Sierpnia 2016 #5 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) 14 godzin temu, demasoni napisał: Na obu zdjęciach samica M. membe deep. Na obu widać, że samica nie jest tak żywo żółta jak M. msobo czy P. saulosi A powiedz Marku, czy przy samicach Membe Deep płetwa grzbietowa ciemnieje, tzn czy występuje taka czarna linia na płetwie grzbietowej? Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Mortis
elozox Opublikowano 2 Września 2016 Autor #6 Opublikowano 2 Września 2016 ...a moze ktos trzyma msobo z hongami i jak sie ma sameic labido z wybarwieniem wobec dominujacej magungi?(bo u mnie jako alfa msobo w 120cm byl afą).
Mortis Opublikowano 2 Września 2016 #7 Opublikowano 2 Września 2016 U mnie samiec Msobo jako osamotniony samiec Hongi jest w pełni wybarwiony. Hongi gania wszystkich prócz Msobo, a co najlepsze swoje terytoria mają w odległości od siebie około 15 cm.
Ptoszek Opublikowano 4 Września 2016 #8 Opublikowano 4 Września 2016 Może nie tak okazałe zdjęcia ale coś na nich widać, moje rybki maja jakieś 9mc
elozox Opublikowano 5 Września 2016 Autor #9 Opublikowano 5 Września 2016 Widac jednak lekkie przybrodzenie , zostane tym razem przy P. saulosi . Probowal ktos trzymania Synodontisa petricoli z pyszczakami?, podobno ten sprytny sumik zjada ikre pyskow i w zamian podklada swoja,chcialbym rozmnozyc ten gatunek .
spiochu Opublikowano 5 Września 2016 #10 Opublikowano 5 Września 2016 A jak to się ma do tytułu wątku? Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi