Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzeni bym nie dawał gdyż ich obecność wpływa na wodę.

Co do oświetlenia to jest taki ktoś jak "EMI wawa" popatrz w google robi fajne oświetlenie w dobrych pieniądzach.

Opublikowano

Kurde , ile osób tyle porad ;) 

Coś napewno wymyślę . Wracając do ryb to czy do ryb z rodzaju Mbuna mogę dorzucić  tę rybkę 

https://www.google.ie/search?q=aulonocara+run+red&rlz=1C1AOHY_plIE708IE708&espv=2&biw=1164&bih=645&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj1iOXBpvvOAhXMLcAKHSPQDNMQsAQIIA

Bardzo mi się podoba ta rybka ,no ale jeżeli nie to to odpuszczę sobie .

Opublikowano

To zależy na jaką obsadę się zdecydowałeś. Ryba ta jest mięsożerna i jest wynikiem krzyżówki w jeziorze jej nie uświadczysz. Najlepiej gdybyś trzymał ją ze spokojną mbuną albo non mbuną.

Wysłane z mojego LG-D722

Opublikowano

Wiem,że was męczę głupimi pytaniami ale tak mi przyszło do głowy.
Czy piasek z plaży znad morza się nada?
Oczywiście wypłukany.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem jak najbardziej się nada o ile nie będzie zbyt drobny, tak jak napisał eljot. Odsiej kawałki drewienek i paprochy które nie są kamieniami. Dobrze to wypłucz z pyłu i porcjami doprowadź do wrzenia w jakimś starym garnku. Możesz też potraktować taki piach tiosiarczanem sodu, koszt operacji poniżej 10zł. Wyzbędziesz się wtedy metali ciężkich z piachu. Jest też metoda kąpieli w Acze :) ale tej nie stosowałem.

ps. Dodam też, że posiadam u siebie piasek Wiślany i kamienie znalezione na brzegu tejże ślicznej rzeki i preparowałem tak jak napisałem powyżej.

Edytowane przez Pleziorro