Skocz do zawartości

Cyrkulacja wody w akwarium.


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste  odchody.  Po przestudiowaniu masy postów o chorobach postanowiłem podnieść temperaturę do 28 stopni i dodać napowietrzacz.

Może po prostu ryby były trochę przekarmione,sam już nie wiem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jackodembos napisał:

No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste  odchody.

..długie ciągnące się odchody to pierwszy objaw przekarmienia. Trochę źle ,że są przeźroczyste...Ale ogranicz karmienie i jak opisane odchody znikną to OK. Ale jak nie znikną a nie ma innych objawów chorobowych to być może masz dla nich złą dietę?

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Spróbuję zrobić 2-3 dniową glodowke i zobaczę. Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem? Na razie od dwóch  dni ocieranie ustało po zaprzestaniu podawania tego pokarmu. 

Opublikowano
1 minutę temu, jackodembos napisał:

Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem?

Dainichi się nie namacza. Ale to temat w innym dziale bo dobrze gdybyś wtedy podał obsadę i czym ją karmisz? Tam byś musiał też napisać jak często karmisz , czym i jakie duże porcje . Bo za chwilę w tym dziale wszystkie tematy poruszymy i admini nas w końcu pogonią:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.