Skocz do zawartości

Cyrkulacja wody w akwarium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste  odchody.  Po przestudiowaniu masy postów o chorobach postanowiłem podnieść temperaturę do 28 stopni i dodać napowietrzacz.

Może po prostu ryby były trochę przekarmione,sam już nie wiem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jackodembos napisał:

No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste  odchody.

..długie ciągnące się odchody to pierwszy objaw przekarmienia. Trochę źle ,że są przeźroczyste...Ale ogranicz karmienie i jak opisane odchody znikną to OK. Ale jak nie znikną a nie ma innych objawów chorobowych to być może masz dla nich złą dietę?

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Spróbuję zrobić 2-3 dniową glodowke i zobaczę. Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem? Na razie od dwóch  dni ocieranie ustało po zaprzestaniu podawania tego pokarmu. 

Opublikowano
1 minutę temu, jackodembos napisał:

Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem?

Dainichi się nie namacza. Ale to temat w innym dziale bo dobrze gdybyś wtedy podał obsadę i czym ją karmisz? Tam byś musiał też napisać jak często karmisz , czym i jakie duże porcje . Bo za chwilę w tym dziale wszystkie tematy poruszymy i admini nas w końcu pogonią:)