Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Jargos napisał:

akwarium na prawdę ładne,  wystrój przypadł mi do gustu, ryby też gdyby nie te brzuchy ! proponuję głodówkę i ograniczenie jedzenia, bo popękają Ci ryby :D Karm tak, żeby porcja, która wydaje Ci się mała była o połowę mniejsza od tej skromnej. Ryba głodna ryba zdrowa ! :)

Ok zacznę trochę mniej podawać karmy , tylko że te ryby ciągle głodne :) . Jak im z ręki podaję to depilacja przy okazji no i nie da się obok akwa przejść bo wszystkie zaraz podpływają i żebrzą :) 

Opublikowano

I będzie tak zawsze :) Po prostu zakodowały, że jak się pojawiasz to zaraz jest i żarcie...

Pomyśl, że żołądek u dorosłej rybki jest wielkości łebka od zapałki, to ile na raz tam może się zmieścić? Lepiej karmić 2-3 razy a mniejszą porcją.

Opublikowano
Dnia 5.10.2016 o 17:22, maqus napisał:

I będzie tak zawsze :) Po prostu zakodowały, że jak się pojawiasz to zaraz jest i żarcie...

Pomyśl, że żołądek u dorosłej rybki jest wielkości łebka od zapałki, to ile na raz tam może się zmieścić? Lepiej karmić 2-3 razy a mniejszą porcją.

Dokładnie u mnie w 240 jest to samo i chyba u każdego z nas podobnie. Jak podchodzimy do akwarium to ryby chcą się pozabijać przy szybie :) 

A ogólnie to szkiełko przepiękne!! sam w niedługim czasie będę zakładał podobny litraż i też zdecyduję się na mbunę. Jeszcze nie wiem dokładnie co będzie pływało ale na pewno rybki ta, które mam czyli Saulosi, Socolofi i Maingano.

Opublikowano
19 godzin temu, szkodnik666 napisał:

Piękne . Dawaj aktualki , jestem ciekaw co się z roślin utrzyma :D

U mnie została po obsadzeniu jedynie Cryptocoryne aponogetifolia (bodajże) , ale rośnie jak szalona z mbuną .

Jeśli chodzi o "zielsko" to codziennie z komina usuwam kilka listków oderwanych przez rybki (ale tylko microsorium) , natomiast "bolbitis" bardzo zmarniał (chyba  dla niego za wysokie PH) , anubiasy na razie nie ruszane przez ryby - ale kilka liści pożółkło . Później dam kilka fotek roślin .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
8 godzin temu, szkodnik666 napisał:

Gdzie te aktualki ?

Sorki , nadeptałem sobie na laptopa :D i się spsuł , postaram się jutro coś dodać z tymczasowego sprzętu

Opublikowano

Kilka obiecanych fotek , z akwarium ubywa roślin (bolbitis zmarniał , część microsorium poszarpane przez ryby) ale za to przybywa kamieni (chyba trochę przesadziłem z tymi kamulcami?? , chociaż rybki wyglądają na zadowolone:))

DSC_0847.JPG

DSC_0851.JPG

DSC_0852.JPG

DSC_0867.JPG

DSC_0854.JPG

DSC_0845.JPG

DSC_0846.JPG

DSC_0841.JPG