MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 20 Lipca 2016 #11 Opublikowano 20 Lipca 2016 fot. 1 - 100% samce fot. 2 - 100% samica fot. 3 - niezidentyfikowany
Mortis Opublikowano 20 Lipca 2016 #12 Opublikowano 20 Lipca 2016 Pewny samiec tylko szkoda,że ma krótkie płetwy
JemioloSeba Opublikowano 20 Lipca 2016 #13 Opublikowano 20 Lipca 2016 Urosną... mój też miał krótkie na początku ale po roku urosły piękne.
Bezprym Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor #14 Opublikowano 21 Lipca 2016 Demasoni to krótkie płetwy piersiowej jest regułą u samic, bo jak się przyglądam moim to większość ma długie. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
JemioloSeba Opublikowano 21 Lipca 2016 #15 Opublikowano 21 Lipca 2016 To chyba było do mnie a nie do Marka Nadal uważam, że Hara jest dosyć ciężka do rozpoznania w tym wieku i możesz jeszcze się Pablo zadziwić. Młode i zdominowane samce wyglądają jak samice.
rosa1986 Opublikowano 22 Lipca 2016 #16 Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) U mnie z 5 maluchów już 2 potrafią tak wyglądać jak na załączonym zdjęciu (ten jest akurat największy, dominant). Momentami wszystkie wyglądają mi na samce, a innym razem 2 z nich jak samice :-P. Płetwy brzuszne 3 mają już takie ładne dłuższe. Ale przestałam już się zastanawiać, czas pokaże ;-) Edytowane 3 Października 2016 przez rosa1986
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 22 Lipca 2016 #17 Opublikowano 22 Lipca 2016 Moje ryby mają ok 12 miesięcy i myślę, że jeszcze przez kilka miesięcy będzie zmieniał się ich pokrój.
marek_z_81 Opublikowano 22 Lipca 2016 #18 Opublikowano 22 Lipca 2016 Oto moje Hary kupione w listopadzie 2014r. jako 4-ro cm podrostki. Samiec trochę pokiereszowany bo toczył walkę o dominację. Wygrał. Samica jak widać też może mieć dłubie płetwy piersiowe. Na zdjęciu ma złożone, ale da się zobaczyć. Na drugiej fotce narybek ok. 2 cm.
Mortis Opublikowano 22 Lipca 2016 #19 Opublikowano 22 Lipca 2016 Urosną... mój też miał krótkie na początku ale po roku urosły piękne. Seba ale mój już półtora roku u mnie pływa to dodaj trzy miesiące od narodzin tak więc ryba jest już dorosła. Tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś wada genetyczna bo i pasy nie są intensywnie jak walczy lub robi zaloty, a do tego jeszcze nie miałem inkubacji u Hary.
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 22 Lipca 2016 #20 Opublikowano 22 Lipca 2016 Seba ale mój już półtora roku u mnie pływa to dodaj trzy miesiące od narodzin tak więc ryba jest już dorosła. Tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś wada genetyczna bo i pasy nie są intensywnie jak walczy lub robi zaloty, a do tego jeszcze nie miałem inkubacji u Hary. Czy możesz Karolu, pstryknąć pozostałe hary z Twojego stada? Faktem jest, że samiec, którego zdjęcie zamieściłeś, ma budowę bardziej Metriaclimy niż cyny. 1
Rekomendowane odpowiedzi