Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Demasoni to krótkie płetwy piersiowej jest regułą u samic, bo jak się przyglądam moim to większość ma długie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To chyba było do mnie a nie do Marka ;)

Nadal uważam, że Hara jest dosyć ciężka do rozpoznania w tym wieku i możesz jeszcze się Pablo zadziwić. Młode i zdominowane samce wyglądają jak samice.

Opublikowano (edytowane)

U mnie z 5 maluchów już 2 potrafią tak wyglądać jak na załączonym zdjęciu (ten jest akurat największy, dominant). Momentami wszystkie wyglądają mi na samce, a innym razem 2 z nich jak samice :-P. Płetwy brzuszne 3 mają już takie ładne dłuższe. Ale przestałam już się zastanawiać, czas pokaże ;-)

20160722_071543.jpg

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano

Oto moje Hary kupione w listopadzie 2014r. jako 4-ro cm podrostki.

Samiec trochę pokiereszowany bo toczył walkę o dominację. Wygrał.

Samica jak widać też może mieć dłubie płetwy piersiowe. Na zdjęciu ma złożone, ale da się zobaczyć.

Na drugiej fotce narybek ok. 2 cm.

1_zpsl1b13phf.jpg

2_zpsoyrzetph.jpg

Opublikowano
Urosną... mój też miał krótkie na początku ale po roku urosły piękne.

Seba ale mój już półtora roku u mnie pływa to dodaj trzy miesiące od narodzin tak więc ryba jest już dorosła. Tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś wada genetyczna bo i pasy nie są intensywnie jak walczy lub robi zaloty, a do tego jeszcze nie miałem inkubacji u Hary.

Opublikowano
Seba ale mój już półtora roku u mnie pływa to dodaj trzy miesiące od narodzin tak więc ryba jest już dorosła. Tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś wada genetyczna bo i pasy nie są intensywnie jak walczy lub robi zaloty, a do tego jeszcze nie miałem inkubacji u Hary.

Czy możesz Karolu, pstryknąć pozostałe hary z Twojego stada?

Faktem jest, że samiec, którego zdjęcie zamieściłeś, ma budowę bardziej Metriaclimy niż cyny.

• Dziękuję 1