Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Za nie długo startuje z baniaczkiem 300l (120x50x50) filtracja będzie się opierać na kaseciaku.Jaką pompę wybrać oraz cyrkulator żeby to fajnie śmigało?Czy aquael 2000l i jebao rw-4 da radę.Czekam na wasze propozycje.

Opublikowano

Ja i kilka osób które miały styczność z Aquaelami nie polecami ich do kaseciaków, przepływ deklarowany jest w rzeczywistości mniejszy, gabaryt urządzenia też mnie nie przekonuje.

Do Twojego baniaczka sprawdzi się pompka Atman AT 306 ~2000l/h.

Jeśli natomiast nie stanowi dla Ciebie dodać do pompy jeszcze 200zł to polecam coś z Jebao

np, najsłabszą AC3500, koszt to około 250zł, ale dostajesz w zestawie sterownik, co jest bardzo przydatne przy karmieniu i ustaleniu przepływu.

Falownik spoko wybór.

Opublikowano

Plezi ma rację. Mam w kasecie w 240 najmocniejszą z pomp Aquaela. Przepływ to ściema. At-306 do 240 jest za mocny. To oczywiście moje zdanie.

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ja i kilka osób które miały styczność z Aquaelami nie polecami ich do kaseciaków, przepływ deklarowany jest w rzeczywistości mniejszy, gabaryt urządzenia też mnie nie przekonuje.

Do Twojego baniaczka sprawdzi się pompka Atman AT 306 ~2000l/h.

Jeśli natomiast nie stanowi dla Ciebie dodać do pompy jeszcze 200zł to polecam coś z Jebao

np, najsłabszą AC3500, koszt to około 250zł, ale dostajesz w zestawie sterownik, co jest bardzo przydatne przy karmieniu i ustaleniu przepływu.

Falownik spoko wybór.

Jebao ac3500 chyba nie ma sterownika pozostaje albo dc 3000 lub dct 4000 nie wielka różnica w cenie.A jak wygląda sprawa głośności tego atmana 306?

Opublikowano
Dct 4000 jest głośny, zwłaszcza na niskich biegach. Ale chyba porownywalnie z atmanem.

A chyba dokładnie ty posiadasz tą pompę.Jesteś z niej zadowolony?Co byś wybrał na moim miejscu?

Opublikowano

Ja jestem zadowolony, jedyny minus to był by poziom hałasu. Ale nie śpię z rybami, więc za dnia poziom hałasu jest zadowalający. Nadmiar mocy też się czasem przydaje. Sterownik to super sprawa, Feed na 10 min przy karmieniu, wrzucam pasze i idę do pracy, ryby zjadają co swoje a pompa sama startuje. No i za kilka dni zacznie pracować w 666litrach, kupiona z myślą o powiększeniu baniaka.

• Dziękuję 1