Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś dopiero udało mi się podpiąć prefiltr. Mam pytanie, czy z korpusów ma się wydobywać "syczenie" jak by powietrze było zasysane? Bo trochę mnie to niepokoi. Do niedzieli jestem w domu a później za 6 tygodni więc nie chciał bym domu zalać :)

Opublikowano

wydaje mi się że jeden korpus jest zapowietrzony bo tak 2 cm od góry wody nie ma i on syczy. jak wcisnę odpowietrznik to nic nie pomaga, woda spadnie o jakieś 5 cm a następnie wróci do tego co jest obecnie. Raczej na 99% wszystko jest dobrze poskręcane.

-- dołączony post:

Możliwe też, że to wina zaworu, jeśli zakręca zawór za korpusem to przestaje syczeć, a jeśli przed to syczy. Jeśli zakręcę zawory przy 2 korpusie to też syczy.. Mam nadzieję że uda mi się to ogarnąć żeby było wszystko jak należy.

Opublikowano

Może to być efekt tego że filtr jest w stanie więcej wody zassać niż przez korpusy wody przelecieć wtedy taki efekt powstaje. Chaty Ci nie zaleje ale pewnie z wylotu filtra od cholery drobniuteńkich pęcherzyków powietrza leci?

I jaki masz wkład q korpusach?

Opublikowano
z wylotu filtra od cholery drobniuteńkich pęcherzyków powietrza leci?

Leciało od groma, ale już sytuacja opanowana. Kilka razy odpowietrzyłem korpus, następnie wyłączyłem filtr 2 razy co 10 min i wszystko się ustabilizowało :):)

I jaki masz wkład q korpusach?

owatolinę "ofkors"

Opublikowano

Moja rada. Jak wymieniasz wkłady w korpusach to wymieniaj je pojedynczo robiąc to raz z jednego to raz z drugiego bypass. A odpowietrzaj od razu po wymianie wkładu kiedy woda spokojnie leci z wylotu ( część powietrza przelatuje przez układ) zanim woda poleci przez cały układ z pełna parą. Wtedy najlepiej się korpusy odpowietrzają.

• Dziękuję 1
Opublikowano

u mnie korpus jest jeden przed kubłem i starcza spokojnie na 2 tygodnie.

Unimax 500 ma po dwa wloty i wyloty, czyli rozumiem, że masz podpiete dwa wloty pod jeden korpus 10" i za narurowcem znowu rozdwojenie na dwa wloty do kubła?

Czy w ten sposób nie dławisz przepływu?