Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowilem jednak zalozyc niwy temat gdyz na forum jest wiele sprzecznych informacji. A wiec obsada w zbiorniku 340l ktory jutro odbieram. Przesiadka ze 120l w ktorym sa miedzy innymi pyszczaki maingano. Do tego planuje yelow lab . Wyczytalem ze one calkiem dobrze zadowola sie roslinnym jedzonkiem. Niestety mieszkam w uk i ciezko znalesc mi saulosi. A do londynu mam za daleko ;).

Opublikowano

Jak już ktoś kiedyś napisał jeśli chodzi o yellow to jest to elastyczny miesożerca który spokojnie poradzi sobie na diecie przeznaczonej dla wszystkożernego maingano...

Sam miałem kiedyś saulosi+yellow i spokojnie dawały sobie radę razem,także w tym układzie o którym piszesz będzie jak najbardziej ok ;)...

Opublikowano
Wyczytalem ze one calkiem dobrze zadowola sie roslinnym jedzonkiem.

Witaj,

do pewnego stopnia się zadowolą, ale nie jest to ryba stricte roślinożerna, a raczej jaki Ci już napisał Andrzej, mięsożerca z pewną tolerancją na karmę roślinną. Maingano też nie powinieneś raczej karmić samą zieleniną zresztą... Odpowiednimi proporcjami w przypadku obsady Labidochromis Caeruleus + Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano byłoby 60/40 na rzecz karmy mięsnej.

Opublikowano

Witam

Co do Saluosi w Uk, juz pisalem w twoim drugim watku, co do karmy, NLS i wszystko w temacie, ja tym karmie juz ponad 2 lata i problemow nie mialem.

Londo

• Dziękuję 1
Opublikowano

Pewnie, że NLS to górna półka i dobrze zbilansowany pokarm, jednak bym dorzucił coś typowo roślinnego czyli dobrej jakości spirulinę i jeszcze coś na kolor dla urozmaicenia diety.