Skocz do zawartości

Polecane, niesłyszalne/bardzo ciche i wydajne pompy obiegowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki. Popatrz na charakterystykę. Martwi mnie dlaczego poniżej 2m podnoszenia dzieje się coś dziwnego. Może to po prostu brak danych. Z wykresu wynika, ze dla 2m jest 3.4m3/h. Wcześniej piszą, że jest Max 3.8m3/h to i tak więcej niż dla 25-40:)

Czy dobrze rozumuję, że wysokość podnoszenia słupa to wartość podobna (w sensie jest podnie istotna / to coś na miarę) do momentu obrotowego w aucie ? ? ? Nie znam się na hydraulice w ogóle.

Falownik mam gyre :) opiszę go jeszcze kiedyś bo to prawdziwa rewelacja. Przepływ jest mi potrzebny abym miał jedna pompę i aby falownik chodził na minimum. Musi to przepchać 2 korpusy mechaniczne połączone oczywiście rownolegle, no i po 2 korpusy szeregowo z grysem tez rownolegle (standard 2x2). Taki Red Dragon 15m3/h dałby radę:) ale coś sprzedawca w erybce go odradza... Nie chce sprecyzować dlaczego ....

Opublikowano
Czy dobrze rozumuję, że wysokość podnoszenia słupa to wartość podobna (w sensie jest podnie istotna / to coś na miarę) do momentu obrotowego w aucie ? ? ? Nie znam się na hydraulice w ogóle.
Mniej więcej, w naszym przypadku im większa wysokość podnoszenia tym mniejsze straty przepływu na złożach.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Używałem długo Red Dragona 3500. Przez kilka lat u mnie bez żadnego problemu chodził, choć nowy już nie był. Red dragon ma wyśmienity serwis, bez problemu naprawiają , nawet po gwarancji, nierzadko naprawy są darmowe. Teraz mam pompę RD w odpieniaczu i błoga cisza. NewJeta 4500 mam w 844 litrach z sumpem i ją słychać... Jeszcze polecałbym Delteca, ale to pompy zewnętrzne.

• Dziękuję 1