Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Czy któryś z kolegów dysponujący wolnym czasem podją by się wykonania kaseciaka (odpłatnie)? Wiem że jest sporo postów jak taki filtr wykonać ale zwyczajnie nie mam na to czasu przy dwójce małych dzieci.

Opublikowano
Witam serdecznie.

Czy któryś z kolegów dysponujący wolnym czasem podją by się wykonania kaseciaka (odpłatnie)? Wiem że jest sporo postów jak taki filtr wykonać ale zwyczajnie nie mam na to czasu przy dwójce małych dzieci.

Witaj...

Budowa kaseciaka to naprawdę nic trudnego...

Zamawiasz sobie docięte formatki na wymiar np tutaj http://plyty.fabertec.pl/pl/p/Plyta-PCV-spienione-kolor-czarny/94 ,potem tylko sklejasz i gotowe :D...

Dużo roboty tak naprawdę z tym nie ma,myślę że w jeden wieczór to ogarniesz(dzieci w łóżku,więc na spokojnie) ;)...

Jedynie możesz poprosić tutaj któregoś z kolegów,może podejmie się sklejenia dla ciebie kaseciaka,lub poda tobie wymiary formatek do twojego zbiornika,ale wpierw musisz podać jego wymiary...

Zakładam że to standardowe 120x40x50...

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

siemanko, też myśle o kasecie, zbiornik praktycznie ten sam tyle że profil,

przepływ z aquela turbo 1000 by dał rade? ile litrów biologi bym potrzebował? na wejściu gąbka mechaniczna, dodatkowo pracowałby pędnik wodny. Proszę o opinie

Opublikowano

przepływ z aquela turbo 1000 by dał rade?

Moim zdaniem nie a rady. W kaseciaku w 240 l mam najsilniejszą wersję tej pompy i nie powiem, że by się większa nie przydała. Powód jest jeden - informacje od producenta dotyczące ilości l/h mają się nijak do rzeczywistości.

Opublikowano

Co jak co, ale na przepływ aquela 2000 nie można narzekać, może coś z Twoim nie tak, wady to głośna praca i grzanie się. Ale czy ogarnie kaseciaka, wątpie.