Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jako że moje akwarium dojrzewa czas pomyśleć nad obsadą.

Co byście polecali do takiego akwarium i żeby pasowało kolorystycznie do takiego wnętrza.

bd7a91a7de24916e.jpg

Opublikowano

hmmm.. cos niebieskiego ? maingano, saulosi, elongatus

wnetrze jest dosyc jasne wiec ciemniejsze rybki by lepiej IHMO wyglądały, jakie masz światło? zeby sie dobrze w nim czuły.

raczej cos zoltego badz czerwonego nie bedzie dobrze wygladac, ale to tylko moje zdanie

ile planujesz gatunkow ? polecam jeden 8)

Opublikowano
hmmm.. cos niebieskiego ? maingano, saulosi, elongatus

wnetrze jest dosyc jasne wiec ciemniejsze rybki by lepiej IHMO wyglądały, jakie masz światło? zeby sie dobrze w nim czuły.

raczej cos zoltego badz czerwonego nie bedzie dobrze wygladac, ale to tylko moje zdanie

ile planujesz gatunkow ? polecam jeden 8)

Oświetlenie na razie seryjne???

Jakie byś może polecał??? aby był fajny klimacik .

Myślę nad dwoma max trzema !!! w jakiej ilości mogę mieć ???

Bardzo mi sie podobają :

1 Saulosi

2 Red Redy ( chyba dobrze myśle ze to one takie bardzo mocno pomarańczowe )

3 elongotus neon stop

4 demisoni lub coś podobnego kolorystycznie

Opublikowano

Po wizycie w sklepach akwarystycznych jak i stronach www.

Decyzja padła na :

Saulosi ( jak by było jedno gatunkowe to jaka ilość 3+10 )

Lub

Saulosi i coś jeszcze . Tylko co aby kolorystycznie ładnie kontrastowało . (rdzawe jakoś mnie nie przekonują )

Opublikowano

jak będziesz miał ładnie wybarwione samce to masz już coś w podobie do demasoni, mógłbyś może jeszcze dodać labidochromis caerelues "yellow", sam mam 2 samce i uwierz, że prezentują się przepięknie.

wiec moim zdaniem:

Saulosi 2+5

Yellow 1+ 5

zobaczymy co jeszcze powiedzą bardziej doświadczeni koledzy

Opublikowano

Tyle, że mi jakoś Saulosi i Caeruleus nie kontrastują zbytnio :wink: (nie mówię o samcach).

W którą stronę ten kontrast?bo jeśli ciemne barwy, to może jakiś Elongatus, jak bardziej żywe, to może M. Estherae, skoro rdzawy niet :mrgreen:

Opublikowano

Mam podobny wystrój i labidochromis caeruleus jest mało widoczny na białym tle, moze to i wina mojego oświetlenia ale proponował bym kolory ciemniejsze do białego tła.

Opublikowano

moim zdaniem ten baniak przy tym oświetleniu jak na fotce nie jest taki jasny dlatego moim zdaniem jakiś ładny żółty by się przydał ale to tylko moja sugestia.