DarekSC Opublikowano 20 Listopada 2007 #1 Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam! Jako że moje akwarium dojrzewa czas pomyśleć nad obsadą. Co byście polecali do takiego akwarium i żeby pasowało kolorystycznie do takiego wnętrza.
smile84 Opublikowano 20 Listopada 2007 #2 Opublikowano 20 Listopada 2007 hmmm.. cos niebieskiego ? maingano, saulosi, elongatus wnetrze jest dosyc jasne wiec ciemniejsze rybki by lepiej IHMO wyglądały, jakie masz światło? zeby sie dobrze w nim czuły. raczej cos zoltego badz czerwonego nie bedzie dobrze wygladac, ale to tylko moje zdanie ile planujesz gatunkow ? polecam jeden 8)
sabotage Opublikowano 20 Listopada 2007 #3 Opublikowano 20 Listopada 2007 ile planujesz gatunkow ? polecam jeden 8) .. nie dodales w liczbie 4 sztuk max
DarekSC Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor #4 Opublikowano 21 Listopada 2007 hmmm.. cos niebieskiego ? maingano, saulosi, elongatus wnetrze jest dosyc jasne wiec ciemniejsze rybki by lepiej IHMO wyglądały, jakie masz światło? zeby sie dobrze w nim czuły. raczej cos zoltego badz czerwonego nie bedzie dobrze wygladac, ale to tylko moje zdanie ile planujesz gatunkow ? polecam jeden 8) Oświetlenie na razie seryjne??? Jakie byś może polecał??? aby był fajny klimacik . Myślę nad dwoma max trzema !!! w jakiej ilości mogę mieć ??? Bardzo mi sie podobają : 1 Saulosi 2 Red Redy ( chyba dobrze myśle ze to one takie bardzo mocno pomarańczowe ) 3 elongotus neon stop 4 demisoni lub coś podobnego kolorystycznie
sision Opublikowano 21 Listopada 2007 #5 Opublikowano 21 Listopada 2007 4 demisoni lub coś podobnego kolorystycznie DEMASONI Z tych czterech, możesz spróbować akwa dwu-gatunkowe: Red Red + Demasoni.
DarekSC Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor #6 Opublikowano 21 Listopada 2007 Po wizycie w sklepach akwarystycznych jak i stronach www. Decyzja padła na : Saulosi ( jak by było jedno gatunkowe to jaka ilość 3+10 ) Lub Saulosi i coś jeszcze . Tylko co aby kolorystycznie ładnie kontrastowało . (rdzawe jakoś mnie nie przekonują )
PTB_PL Opublikowano 21 Listopada 2007 #7 Opublikowano 21 Listopada 2007 jak będziesz miał ładnie wybarwione samce to masz już coś w podobie do demasoni, mógłbyś może jeszcze dodać labidochromis caerelues "yellow", sam mam 2 samce i uwierz, że prezentują się przepięknie. wiec moim zdaniem: Saulosi 2+5 Yellow 1+ 5 zobaczymy co jeszcze powiedzą bardziej doświadczeni koledzy
sision Opublikowano 21 Listopada 2007 #8 Opublikowano 21 Listopada 2007 Tyle, że mi jakoś Saulosi i Caeruleus nie kontrastują zbytnio (nie mówię o samcach). W którą stronę ten kontrast?bo jeśli ciemne barwy, to może jakiś Elongatus, jak bardziej żywe, to może M. Estherae, skoro rdzawy niet
slavi Opublikowano 22 Listopada 2007 #9 Opublikowano 22 Listopada 2007 Mam podobny wystrój i labidochromis caeruleus jest mało widoczny na białym tle, moze to i wina mojego oświetlenia ale proponował bym kolory ciemniejsze do białego tła.
PTB_PL Opublikowano 22 Listopada 2007 #10 Opublikowano 22 Listopada 2007 moim zdaniem ten baniak przy tym oświetleniu jak na fotce nie jest taki jasny dlatego moim zdaniem jakiś ładny żółty by się przydał ale to tylko moja sugestia.
Rekomendowane odpowiedzi