Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już jutro się pobawie z tym ;)

-- dołączony post:

Zrobione, wygląda super ;) jestem bardzo blisko efektu jaki planuje otrzymać. Dodałbym zdjęcia, ale lustrzanka ostro przekłamuje i wydaje się być dużo jaśniej.

Opublikowano
Lustrzanka cacy - fotograf be :) kwestia ustawienia przysłony, balansu bieli i iso.

Zgadzam się w 100% :D potrafię obsługiwać tylko auto :P

-- dołączony post:

Ogólnie efekt jest fajny, dość mrocznie ;) na środku taka jasna wyspa i po bokach gdzie czarna folia jest niemal ciemno, mi się podoba. Jak ogarnę aparat to może uda mi się odwzorować to co w akwarium, bo jak na razie jasno jakby było tam z 200W światła :D

Opublikowano
Zgadzam się w 100% :D potrafię obsługiwać tylko auto :P

Pójdę dalej w OT, jak większość z nas potrafisz zapewne auto obsługiwać tak jak lustrzankę :)

Auto potrafią obsługiwać koledzy Hołek, Kubica, Kuzaj a my to tylko jak lustrzanką w trybie automat ;) Od czasu do czasu w przypływie natchnienia przełączamy się w namiastkę trybu sportowego czyli jedziemy 1/100 możliwości wyżej wymienionych :)

Kończąc OT, żeby nie mącić z nastawieniami, to może sprawdź jakieś programy tematyczne aparatu, nie wiem, może zachód słońca, powinny przyciemnić baniak. Bo ciekaw jestem efektu. Teraz po przesiadce na 666l będę miał przez jakiś czas stare ledy które mają 140cm, w efekcie czego po obu stronach będą 30cm nie oświetlone boki.

Ile centymetrów zasłoniłeś u siebie ?

Opublikowano

Oo niewiele światła zostawiłeś, ciekawy jestem efektu. A idąc dalej w tą stronę nie myślałeś zrobić takiego schematu ___----___----___ gdzie przerywane są fragmenty świecące a ciągłe to zakryte.

Opublikowano

Myślałem, sprawdzę to później jak rozgryze aparat ;P

-- dołączony post:

bd183fd1e1a18840med.jpg

Wygląda to mniej więcej tak. W nocy pewnie będzie lepiej widać, bo nie będę się odbijał i słońce z prawej nie będzie wpadać przez okno. Dodam wieczorem coś lepszego pewnie, no i spróbuję układ, o którym pisałeś.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Tak, zbyt dużo światła dziennego wpada aby dostrzec efekt, czekam na zdjęcia nocne choć mogę być zbyt podekscytowany aby dziś zaglądać na forum. Dziś jeśli wszystko dobrze pójdzie wniosą magiczne 666 litrów :)

Opublikowano

Przypadek naciągany :) 195x60x57h - wysokośc była kluczowa, forumowicze mnie gnietli bo chciałem 55 a reszta namawiała na 60, dla mnie 60 to stanowczo za wysoko więc spotkałem się z wymiarami w połowie drogi 56-57cm - 57 dawało 666,9l więc dalej już nie trzeba było mnie namawiać :) ma być troszkę na wesoło, w końcu to nie trumna :)