mkslonik Opublikowano 15 Maja 2016 #1 Opublikowano 15 Maja 2016 Część Akwarium w wykonaniu Przemka 180x50x60h oczywiście jak zwykle mistrzostwo warto było czekać. Na razie wstępne ustawianie kamieni choć zastanawiam się czy z środka ich nie usunąć i nie zostawić tylko po bokach. Filtracja oparta będzie na filtrach zewnętrznych poprzedzonych prefiltrem na korpusie 10: - aquale unimax 500 - eheim III 2075 Tło zastosowane będzie spienione czarne pcv 3mm.
Quba Opublikowano 15 Maja 2016 #2 Opublikowano 15 Maja 2016 Witaj, Wg. Mnie trochę za dużo kamieni, może być problem z ustawieniem cyrkulacji. Powodzenia :-)
pablojogi Opublikowano 15 Maja 2016 #3 Opublikowano 15 Maja 2016 usyp po obu stronach gruzowiska kamieni, a pośrodku plaża o wiele lepszy wygląd będzie:-)
mkslonik Opublikowano 15 Maja 2016 Autor #4 Opublikowano 15 Maja 2016 Małe przemeblowano też mi się teraz to lepiej widzi zastanawiam się czy miedzy kamienie na tył nie dać trawy jak przetrwa to przetrwa jak nie mówi się trudno i czy nie dodać jakiegoś korzonka 1
suricade Opublikowano 15 Maja 2016 #5 Opublikowano 15 Maja 2016 Przystaw z tyłu styropian wysokości akwarium będzie wydać czy nie za nisko.
MatiK Opublikowano 16 Maja 2016 #6 Opublikowano 16 Maja 2016 A ja zapytam w związku z dekoracją, jaką obsadę planujesz? Mbuna, Non-Mbuna?
mkslonik Opublikowano 16 Maja 2016 Autor #7 Opublikowano 16 Maja 2016 Na tą chwile planuje - acei - yellow - sprengerae rozważam do tego (pod wielkim znakiem zapytania) -S. petricola - szczelinowca Chyba że jeszcze coś ciekawego zostanie mi podpowiedziane.
MatiK Opublikowano 16 Maja 2016 #8 Opublikowano 16 Maja 2016 Na tą chwile planuje - acei - yellow - sprengerae Bardzo fajna obsada, ale myślę, że coś można by było jeszcze dołożyć... rozważam do tego (pod wielkim znakiem zapytania) -S. petricola - szczelinowca Chyba że jeszcze coś ciekawego zostanie mi podpowiedziane. Chociaż na pewno nie z tej propozycji... O ile Petricola ujdzie jako zastępstwo Synodontis Njassae (ale Ci tego nie polecę), o tyle o szczelinowcach to nawet nie pisz nie mieszamy biotopów to po pierwsze. Po drugie nawet jakbyś się uparł bo przecież nikt Ci nie zabroni (ale poklasku tu nie znajdziesz dla takiego połączenia) to te ryby ma zupełnie inną dietę niż choćby Acei, czy Sprengerae... Nie wspomnę już o odmiennych zachowaniach ryb z tych dwóch jezior...
mkslonik Opublikowano 16 Maja 2016 Autor #9 Opublikowano 16 Maja 2016 Dlatego te rzeczy są w rozważaniach bo kolega mi polecił ale czytając to forum tez dochodzę do wniosków ze definitywnie odpadają więc liczę ze przeglądając tematy obsad na coś ciekawego trafie gdyż jestem początkującym malawista do tej pory bawiłem się w roślinne i tutaj z obsadami nie mam żadnych problemów.
MatiK Opublikowano 16 Maja 2016 #10 Opublikowano 16 Maja 2016 Tutaj się tylko witamy więc utwórz temat w dziale z obsadami i na pewno coś się wymyśli
Rekomendowane odpowiedzi