Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się podzielić swoim małym doświadczeniem na temat non mb a zarazem dowiedzieć się od wszystkich na temat coraz bardziej aranżowanych w swoich baniakach predatorów.

Mały jest wybór kolorystyczny z z moich obserwacji ale widzę piękno w tych rybach... Charakter, osobowość i temperament oraz terytorializm.

Moim zdaniem w baniaku 720l jak moim powinny byc moim zdaniem max 2 gatunki czyli max 5-7 ryb wielkości 20-30 cm.

u mnie jest więcej gatunków ale to sprawa przejściowa. Dorosną to się podzielę watahami.

Pytania i spostrzeżenia udzielam Wam moi drodzy , bo chcę profesjonalnie zadbać o moje Fusco i coś jeszcze .... ale chciałbym tez kolorystykę bez AdobePh, Co polecacie??

Zdjęcia są piękne w galerii ale te błękitne błyszczące z kawałkiem czerwieni to chyba nie jest tylko to.

Może macie coś innego.?

Mam w planach baniak około 5m długości na całej ścianie między salonem a sypialnia dlatego poruszam ten temat,

Wrzucajcie proszę co możecie z gatunków oraz zachowania ryb i sugestii .

Dziękuje

Opublikowano

Ale jak widzę bo miałem też je na uwadze. to kolor nie powala na kolana, No chyba że mają "predatorski" charakter :)

PS.

Mam dwa NIMBOCHROMIS FUSCOTAENIATUS samce i jedną samicę i na prawdę pięknie mają podzielone terytoria.

Ona "łajdaczka" ( przepraszam za określenie) wspaniale dogaduję się z jednym i drugim.

Samce Maja swoje terytoria a samica tylko wybiera sobie partnera bez żadnych awantur między płcią samcami

Opublikowano
Ale jak widzę bo miałem też je na uwadze. to kolor nie powala na kolana,
Musiałbyś zobaczyć na żywo bo foty tylko częściowo pokazują piękno tej ryby

1_IMG_3449a.JPG

Opublikowano

No widzę ten lazur, ale jak wiadomo ciężko z oględzinami tych zwierząt na real

-- dołączony post:

I jeszcze jedno pytanie... Kto mi takie szkło zmontuje między ścianami ? Podstawa oraz filtracja narurowa będzie ok, tylko chodzi mi o szkło? Produkcja, montaż i klejenie