Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po kilku latach przerwy od akwarystyki oraz jednym roślinniaku 120l postanowiłem wrócić do Malawi. Kiedyś miałem 160l i harem saulosi teraz mam bardziej ambitny projekt. Wczoraj skończyłem malować stalowy stelarz pod akwarium 450l (150x50x60) dzisiaj zamówiłem granitowy blat, a niebawem dotrze do mnie akwarium ;) mam mnóstwo pytań, ale to chyba w odpowiednich działach raczej niż tutaj. Btw miałem się przestawić. Jestem Jarek i mam nadzieję, że rozwiejecie moje wszystkie wątpliwości, z góry dziękuję za cierpliwość i pomoc! Pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj na naszym forum!!!

Super że wróciłeś do Malawijskich korzeni ;)...

Tak jak napisałeś szukaj odpowiedzi na twoje pytania w odpowiednich działach,jeśli ich nie znajdziesz to tam zadawaj nowe...

Powodzenia :D...

Opublikowano

Też witam cię Jarku serdecznie.

Marzy mi się że jednak wpiszesz w swój profil i to imię a szczególnie miejscowość bo twoją wodę kranową poznamy a to może mieć ogromny wpływ na tego planowanego narurowca tylko mechanicznego ??:confused:

A dlaczego tylko mechaniczny ? bez biologii i usuwania NO3 wraz z klarowaniem wody.:-D

Ale odpowiedz nie tu tylko w wątku o wlotach i wylotach narurowca.:D

powodzenia

i mimo że jesteś doświadczonym akwarystą widzę że wolisz zapytać:D - fakt w porównaniu do roślinnego pewne niuanse w Malawi mamy.

Opublikowano

Nie miałem czasu tego zrobić, dzisiaj uzupełnie. Ogólnie jestem za Strzegomia (Dolnośląskie) i ponoć moja kranówka się nadaje, ale testów jeszcze nie robiłem to nic o niej nie powiem ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Akwarium już cieszy oczy, rybki szybko rosną, a samiec alfa już zaczął się wybarwiać i ganiać intruzów ze swojego terenu ;) jest dużo jaśniejszy od reszty red-redków, a płetwy mają niebieski połysk. Nie ma może kogoś z większym stażem ode mnie w okolicach? Chętnie pokazał bym komuś mój zbiornik żeby ocenił cyrkulację, stan ryb. Ilość podawanego pokarmu itd. No i oczywiście wypił jakieś dobre piwo ;)