Krizpello Opublikowano 7 Maja 2016 Autor #11 Opublikowano 7 Maja 2016 To w końcu długość dna czy jego powierzchnia? Bo już się trochę zgubiłem
MatiK Opublikowano 7 Maja 2016 #12 Opublikowano 7 Maja 2016 Ważna jest powierzchnia dna przy założeniu, że im większa tym lepsza co chyba oczywiste. Na długość patrzymy z perspektywy rozmiaru ryb, generalnie przyjęło się, że dobieramy je tak, żeby długość akwarium była co najmniej 10 krotnością długości ryby. Swoją drogą nie poleciłbym Yellow do 100cm, rosną za duże. Skoro już zmieniasz to pomyśl o innej obsadzie tak żeby tym rybom było dobrze. Na przykład Saulosi z Maingano... 1
Bezprym Opublikowano 7 Maja 2016 #13 Opublikowano 7 Maja 2016 Krótko mówiąc ustalając obsadę musisz brać po uwagę ryby polecane do akwarium o długości 100 cm,czyli do akwarium 200 l. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka 1
Krizpello Opublikowano 7 Maja 2016 Autor #14 Opublikowano 7 Maja 2016 Skoro już zmieniasz to pomyśl o innej obsadzie tak żeby tym rybom było dobrze. Na przykład Saulosi z Maingano... Sęk w tym, że żółte już pływają i wolałbym się ich nie pozbywać tylko dobrać coś do nich.
pablojogi Opublikowano 7 Maja 2016 #15 Opublikowano 7 Maja 2016 Yellow spokojnie zostaw i daj do ich maingano. Miałem taki układ w 200l bez żadnej szkody dla ryb:-) 1
Krizpello Opublikowano 7 Maja 2016 Autor #16 Opublikowano 7 Maja 2016 Maingano mi się podobają, ale czy nie znalazłoby się coś granatowego w pionowe pasy?
Quba Opublikowano 7 Maja 2016 #17 Opublikowano 7 Maja 2016 Granatowy z pinowymi pasami jest pseudotropheus demasoni, ale jego nie możesz trzymać z yellowkami ze względu na konflikt diety. Cynotilapia hara jest za duża na twoje akwarium. Maingano będzie dobrym wyborem. Miło ogląda się maingano ganiające się po akwarium
egon44 Opublikowano 7 Maja 2016 #18 Opublikowano 7 Maja 2016 Maingano mi się podobają, ale czy nie znalazłoby się coś granatowego w pionowe pasy? A może Pseudotropheus sp. Elongatus Mpanga... 1
MatiK Opublikowano 8 Maja 2016 #19 Opublikowano 8 Maja 2016 Yellow spokojnie zostaw i daj do ich maingano. Miałem taki układ w 200l bez żadnej szkody dla ryb:-) Pablo sorry, ale 100 cm to nie jest długość dla Yellow. Może obyło się bez szkód, ale bankowo nie było im superkomfortowo... Cynotilapia hara jest za duża na twoje akwarium. Może nie tyle za duża, co zbyt energiczna
Krizpello Opublikowano 8 Maja 2016 Autor #20 Opublikowano 8 Maja 2016 Zostawię już żółte, bo trochę szkoda mi się ich pozbywać, jak zauważę, że jest im źle, to wtedy sprzedam.
Rekomendowane odpowiedzi