Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  bobanr napisał(a):
Z L czy bez różnica taka, że brak jest wyświetlacza przepływu i aktualnej mocy z jaką pompa działa.

Wyświetlacz nie jest potrzebny, ot taki bajer.Chodzi mi bardziej czy warto kupić używkę, czy raczej sobie odpuścić?

Opublikowano
  Jargos napisał(a):
czekaj, czekaj, co kupiłeś ? grundfosa ? LFP ? IBO ? Masz tą pompę u siebie ?

Kupiłem LFP Experie L 25-60.Tak mam u siebie już.

Na początku myślałem o IBO, bo po co przepłacać,ale nic w necie pozytywnego o niej nie znalazłem.

Opublikowano
  andrety napisał(a):
Na początku myślałem o IBO, bo po co przepłacać,ale nic w necie pozytywnego o niej nie znalazłem.

Negatywnego chyba też nie, bo sam poczytałem opinie.

Opublikowano
  Jargos napisał(a):
Negatywnego chyba też nie, bo sam poczytałem opinie.

Tak, masz rację.Złych tez nie znalazłem, poza jedną że komuś się zatrzymała IBO 25-60.

Więcej tematów jest o Omnigena.O IBO praktycznie nie ma nic.Daje coś do myślenia ?, czy tylko moje błędne założenia?

Opublikowano

Wydaję mi się, że każda pompa CO do akwarium będzie dobra. To nie brudna woda w grzejnikach i ciśnieniem. Sam mam pompę EuroTerm czy jakoś tak, pracuje 2-3 lata na 3 biegu i złego słowa na nią nie powiem, cicha, wydajna. Pobiera 22W tak jak w papierach. Polecił mi ją właściciel hurtowni hydraulicznej, podobno składana w Polsce, przez 5 lat żadnego zwrotu.

A pytałem dlatego bo myślałem, że zakupiłeś IBO.

Opublikowano
  Jargos napisał(a):
Wydaję mi się, że każda pompa CO do akwarium będzie dobra.

A pytałem dlatego bo myślałem, że zakupiłeś IBO.

Tez jestem tego zdania że każda pompa będzie dobra.

Chciałem kupić IBO tylko nigdzie nie mogłem znaleźć informacji o faktycznym poborze prądu.W opisach jest napisane 5-22 W w pompie 25-40, ale jakoś nie mam przekonania, a chciałem kupić pompę energo.

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Pozwolę sobie odkopać temat. A co w takim razie z pompami typu Aquael UNIPUMP? Nie będzie to właśnie idealne rozwiązanie pod narurowiec?

Edytowane przez Kubiszon