Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aby ukrócić zbędą dyskusję, przedstawię mój punkt widzenia :)

Po pierwsze ja doskonale wiem co jest do zrobienia i jak mam to zrobić,

Faktycznie jestem z Gdyni Wiczlino, testy robiłem w sklepie Aquapet,

Nie wieszajcie na mnie psów,za to że mam 6,6 ph

To ja też mam określone zdanie.

Jeśli nie podajesz do baniaka CO2 to nie masz pH6,6 tylko tak pod 7,7:D bez wieszania psów.

Jak zauważasz nic o twoim wystroju , piasku i kamieniach widać zasiedziały baniak więc

powodzenia Pawle

zawsze możesz napisać do mnie na pw lub email z mojego profila

Opublikowano

Poza tym strasznie irytuje mnie argument, że rybki ładnie wyglądają i się rozmnażają.

Prosty przykład: powietrze w Krakowie jest tragiczne, normy przekroczone kilkukrotnie, a mimo wszystko ludzie żyją, "rozmnażają się" itd... Tylko czy na tej podstawie można wysunąć wniosek, że powietrze krakowskie jest dobre dla ludzi ???

A jednak o to chodzi, nie jesz produktów bez konserwantów, nie oddychasz idealnie czystym powietrzem, nawet nie pijesz pewnie tylko tego co jest dla Ciebie zdrowe i dobre, a pewnie uważasz siębie za szczęśliwego człowieka, przynajmniej ja bym chciał abyś był, po to są normy, pozwalają wyznaczyć granice w których życie jest ogólnie mówiąc dobre, tyczy się to wszystkich żywych istot na świecie, a to co napisałeś trąca hipokryzją. Pozdro

Opublikowano

No właśnie chodzi o to, że pozornie nie widać różnicy między ludźmi żyjącymi w różnych warunkach a mimo wszystko odbija się to wcześniej bądź później na ich zdrowiu.

Skończmy te wywody bo lecimy w totalny OT. Zaraz nas moderatorzy pogonią. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dziękuje Deccorativo, za trafne uwagi, znalazłem jakiś stary test ph Tropicala i albo działo się coś z wodą, albo w Aquapet źle coś pomierzyli... w prawdzie jestem daltonistą ale mi wychodzi, że ph jest pomiędzy 7-7,5, moja żona skłania się bliżej 7,5, w poniedziałek może wtorek znów będą badane parametry, podam dokładne wyniki. Pozdrawiam

Opublikowano
w prawdzie jestem daltonistą ale mi wychodzi, że ph jest pomiędzy 7-7,5, moja żona skłania się bliżej 7,5,

To jest bardziej prawdopodobny wynik. Żeby uzyskać pH na poziomie 6,5 to trzeba się postarać.

Następna sprawa to nie pisz, że takie pH miałeś zawsze jak w następnym poście piszesz, że tylko raz badałeś wodę w sklepie. Uwierz mi, przy tak niskim pH pyśki na pewno nie wyglądałyby dobrze.

Opublikowano
Znalazłem jakiś stary test ph Tropicala i albo działo się coś z wodą, albo w Aquapet źle coś pomierzyli... w prawdzie jestem daltonistą ale mi wychodzi, że ph jest pomiędzy 7-7,5, moja żona skłania się bliżej 7,5.

W takim razie nie było tematu :)

Opublikowano
Następna sprawa to nie pisz, że takie pH miałeś zawsze

Przepraszam za skrót myślowy, przez 4 lata nie badałem ph i robiłem przy akwarium niezbędne minimum, czyszczenie filtrów i wymiana wody, stąd wniosek, że musiałem zawsze mieć takie ph.

Opublikowano
ten baniak masz klejony bezfugowo transparentnym?

Myślę, że tak, silikon jest bezbarwny, a fuga niezauważalna nawet z bliska. Cyba, że chodzi o coś więcej?