Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Jaką radzicie pompę CO do sumpa, pompa będzie w akwarium Malawi, się zastanawiam nad pompą 65w lub 100w, pompa będzie chodziła na 1 biegu. Po muście mi wybrać dobrą pompę, na dole macie dwa linki pomp którymi się interesuje.

POMPKA 25-4/130 pompa obiegowa cyrkulacyjna do CO (4997692501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

POMPA OBIEGOWA OMIS 25-40/180 OMNIGENA +ŚRUBUNKI (5283520414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

A nie lepiej wybrać sprawdzoną Grundfos ALPHA 2L 25-40, różnica w cenie zwróci się szybko w rachunkach za prąd

GRUNDFOS POMPA CO ALPHA 2L 25-40 OKAZJA (6138851133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

A nie lepiej wybrać normalna pompę obiegowa do akwarium? Która można stosować w wodzie słodkiej i słonej?

Droższe jebao, newjet

Z tańszych możesz poszukać np hailea

Opublikowano

U mnie chodzi na drugim biegu OMIS 25-60/180 i jest ok. Prądu wcina 70w(wg danych producenta) i zaraz po zakupie musiałem wymienić śrubunek bo gwint przepuszczał

Opublikowano

Poszukaj na allegro pompy 25-60 IBO beta. Jakieś dwa miechy temu kupiłem ją bo mi kumpel od instalacji polecił, że są ok. Jest w fajnej cenie (osiągi waty do ilości wody jak u grundfosa) coś ponad 240zeta że śrubunkiem w cenie.