Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dotarłem do wyników labolatoryjnych wody w kranie:

- azotany      20 +/- 2 mg/l

- siarczany   71 +/-4 mg/l

Czy przy tym poziomie siarczanów Purolite A520E w ustrojstwie zadziała skutecznie?

Opublikowano
Dotarłem do wyników labolatoryjnych wody w kranie:

- azotany      20 +/- 2 mg/l

- siarczany   71 +/-4 mg/l

Czy przy tym poziomie siarczanów Purolite A520E w ustrojstwie zadziała skutecznie?

Może być problem takie siarczany podobnie ja mam u siebie , purolite działał tak sobie 30 mg na 20 mg mi zbijał , nie ma się co przejmować czym więcej robimy testów i bierzemy to na głowę robi się śmietnik z głowy. Woda w jeziorze Malawi jest różna i ryby żyją, i tak ja robię nie przejmuję się tym wszystkim.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, sceptyk napisał:

Co radzicie - inna żywica, czy zrezygnować i częstsze podmiany?

Podmiany możesz robić zależy od ciebie, co tydzień można albo co dwa tygodnie :) .

Co do żywicy wypowiedziałem się wcześniej w poście ,może koledzy coś doradzą  lepszy środek .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się
Cześć, w pierwszym poście jest opisane, na samym końcu:)

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, tomekTOja napisał:

Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się 😕

Trzeba pilnować jak się wlewa wodę do akwarium ,masz mały zbiornik parę minut i nalane jest :) 

• Lubię to 2
Opublikowano
Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się
Jak chcesz się pobawić to kup zawór napełniający do spłuczki https://allegro.pl/oferta/kkpol-zawor-napelniajacy-spluczki-1-2-abs-boczny-8970812849?utm_medium=app_share&utm_source=facebook dokręcasz szybkozłączkę ogrodową i przypinasz wąż, wieszasz na ścianie akwarium, ustalasz jaki ma być poziom i gotowe.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
Trzeba pilnować jak się wlewa wodę do akwarium ,masz mały zbiornik parę minut i nalane jest  
Tia. Działa dopóki kolega nie zadzwoni o modelach rc porozmawiać :/
  • Haha 1