Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później.
Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.
Zakupiłem zaworek z poniższego ogłoszenia.
https://allegro.pl/oferta/dlawik-zawor-precyzyjny-3-8-cala-regulator-przepl-6203370887
@yaro ja korzystam z niego przy podmianie wody raz w tygodniu. Nie jest to podpięte na stałe do jakiejś dolewki. Ale możesz go bardzo precyzyjnie ustawić i wykorzystać do różnych instalacji 🙂
Hej 🙂 jeśli kogoś tak jak mnie wkurzało regulowanie przepływu wody przez ustrojstwo za pomocą kranu (a to za mocny strumień a to za słaby) to polecam taki dławik przepływu 🙂 Zakupiłem go na Allegro za całe 25zł.
Super sprawa. Poświęciłem jakieś 3 minuty żeby ze stoperem ustawić przepływ na taki około 3 litrów na minutę i zablokowałem zaworek. Później bateria otwarta na maksa a zaworek puszcza tylko taki przepływ jaki mu ustawiłem 🙂 Przeglądałem wątek ale nie natknąłem się na takie rozwiązanie. Jeśli coś przeoczyłem to prośba o zgłoszenie Administracji żeby usunęła ten wpis.
Podobnych wyliczeń czyli norm branżowych trzymają się producenci zbiorników. Jeżeli masz obawy to możesz sam wkleić lub poprosić przy zamawianiu dodatkową spinkę. Weź tylko pod uwagę to , że dokładając spinkę ograniczasz w pewien sposób pole manewru jeżeli chodzi o wkładanie tła czy dużych kamieni. Ale i na to jest sposób więc tym się nie przejmuj. Jak będziesz potrzebował to się spytaj a doradzimy Tobie. Jeżeli chcesz to możesz sam ja wkleić to już będziesz miał o połowę mniej kłopotów a najwyżej przy wyciąganiu aranżacji. Ale jak już pisałem to żaden kłopot.
Rekomendowane odpowiedzi