ciupaq Opublikowano 13 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam. Powoli przymierzam się do przesiadki ze 112l do lekko ponad 500l. W mojej 112 mam obecnie Saulosi 2+3 (już po redukcji bo z 7 maluchów wyrosły 4 samce , zostawiłem na razie 2 bo już niedługo będzie większy baniak i mam nadzieję, że do tego czasu wytrzymają razem) . Przy przesiadce chciałbym dołożyć jeszcze 3 (może 4 jak da radę) gatunki. Po przejrzeniu przykładowych obsad tu na forum wybrałem kilku kandydatów: Cynotilapia zebroides 'Likoma' red top Cynotilapia hara gallireya reef Pseudotropheus acei Iodotropheus Sprengerae Makokola Red Czy mogą one być z Saulosi ? Czy jakbym z każdego dał po 1 haremie 1+4, dołożył ze 3 samice Saulosi i Acei ok 8 szt to nie będzie za dużo ? Z góry dzięki za wszystkie rady.
Mortis Opublikowano 13 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zebroides Likoma bym odpuścił bo to typowy mięsożerca. Resztę wpuszczaj w takich ilościach jak pisałeś. 1
MatiK Opublikowano 13 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Tak jak Ci Karol napisał, odpuść Zebroides i zostań przy Hara, Acei, Sprengerae. Będą świetnie wyglądać w baniaczku z Saulosi Z tym, że ja bym dał więcej Acei, to ryba stadna i toniowa, świetnie będzie wyglądać w większej grupce. Wpuściłbym ich 8 maks. do 10 przy zachowaniu takich układów, jakie napisałeś przy pozostałych gatunkach. 1
ciupaq Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Dzięki Panowie coś się wyjaśniło. Matik Acei planuje ok 8 wpuścić. To nie zostaje nic innego jak czekać na przeprowadzkę i szukać ryb edit: Sorry za poprzednie błędy z tel pisałem
Rekomendowane odpowiedzi