Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę cieknie, ale to wanny także luz.

Jak się kubełkowało od zawsze i nagle się odkryło węża ogrodowego to cierkanie bokiem do wanny to naprawdę pikuś :P

Opublikowano
FILTR WODY korpus 10 cal filtra wody gwint 3/4 cal (5574482694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

-- dołączony post:

FILTR WODY wkład 10" sedymentacyjno - węglowy (6095135764) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tu masz wkład sedymentacyjno - węglowy. Jest o tyle lepszy od węglowego (spiekanego aktywowanego) bo oprócz uzdatniania czyści też mechanicznie. Starcza na 4 000 litrów lub 6 miesiecy. W Leroy Merlin są takie same od tego samego producenta ale trochę droższe.

On jest idealny do tego korpusu co wyżej.

-- dołączony post:

FILTR WKŁAD BLOK WĘGLOWY OSMOZA NAJTANIEJ 230 (6076418563) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A to jest to o co pytałeś. Też jest w Leroy Merlin i chyba po 17 zł. Starcza na 10 000 litrów lub 6 miesięcy. Sprawdzaliśmy z Mortisem i okazuje się ,że są od tego samego producenta

co te same sprzedawane w Leroy Merlin tylko nie są pakowane w kartony. Dlatego Karol kupił sobie chyba trzy na zapas.

-- dołączony post:

..ja obecnie używam ten drugi. On tez idealnie pasuje do pokazanego korpusu.

Andrzeju kupiłem cztery, dwa lata z głowy :) Jak robiłem pierwszą podmianę to woda ciurkała jakieś 20 min. Ogólnie bardzo praktyczna rzecz taka podmiana i ryby bardzo zainteresowane wężem i co z niego wypływa, taka odskocznia od codzienności. Jeszcze podpowiem, że Andrzej ma fajny patent by wszystko odbyło się bez rozlewania po zakończeniu podmianki.

Opublikowano

Jaki to patent?

Miałem kiedyś dolewkę (nadal mam) i auto podmianę, auto podmiana działała idealnie ale problem bo mieszkam w kamienicy i brak mi tu rur przy akwenie a i kuć trzeba by dużo żeby poprowadzić. Teraz jak kupię gdzieś domek czy coś to rury obowiązkowo będą szły, kanalizacja i świeża z kranu itd.

Niby tak się powie kilka wiaderek, ale nosić trzeba. A strach pomyśleć ile to trza nosić jak 1000litrów jest :D u mnie dwa wiadra po 15l to nie dużo.