Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po przerwie :) Odświeżę temat bo chciałam zrobić porządek z obsadą a znowu niechcący zrobił się bałagan... No więc z mojego baniaczka 200l wyłowiłam większość rybek od złego hodowcy :D zostało tylko saulosi 1+6 lub ?+? ( ciężko określić bo 1 samiec dopiero się wybarwia i nie wiadomo jak reszta). Chciałam dokupić do nich 6szt maingano, z racji odległości umówiłam się z osobą od której kupowałam rybki w połowie drogi, a ta osoba z życzliwości dała mi 8 maingano i jeszcze 3 chipokae... Wpuściłam do akwa 6 maingano a 3 chipokae i 2 maingano póki co są odseparowane w kotniku.

Na pewno oddam te 3 chipokae, ale nie wiem co z maingano. Czy póki co wpuścić jeszcze te 2 z kotnika a później jak podrosną w razie czego redukować czy oddać od razu też kilka maingano?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo szkoda mi tych rybek w kotniku pomimo tego że są jeszcze stosunkowo małe to pewnie się tam męczą. A nie wpuszczę wszystkich do akwa bo odławianie zajmie mi znowu 2 godziny...

Pozdrawiam, Ewelina :D

Opublikowano
Na pewno oddam te 3 chipokae, ale nie wiem co z maingano. Czy póki co wpuścić jeszcze te 2 z kotnika a później jak podrosną w razie czego redukować czy oddać od razu też kilka maingano?

Spokojnie wpuść te maingano do reszty w zbiorniku ogólnym...

Potem jak już będziesz pewna płci wszystkich rybek to zrobisz redukcję...

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję Egon, tak myślałam, że odpiszesz pierwszy:)

A co robicie z niechcianymi rybkami? Odnosicie do najbliższego zoologicznego i przyjmują bez problemu?

Czy raczej ogłaszacie gdzieś że oddacie rybke?

Opublikowano

Jedni wystawiają rybki na OLX itp...

A inni oddają znajomym lub do zoologów,wiadomo nie wszystkie sklepy je przygarną...

Akurat u mnie mam sklep co weźmie każdą ilość ryb,więc nie mam problemu z pozbyciem się nadwyżki z redukcji...

• Dziękuję 1
Opublikowano
A co robicie z niechcianymi rybkami? Odnosicie do najbliższego zoologicznego i przyjmują bez problemu?

Czy raczej ogłaszacie gdzieś że oddacie rybke?

Zanim zaniesiesz zapytaj czy wezmą, nie wszystkie maja miejsce dla pyszczaków. Ogłoszenie na OLX jest dość skuteczną metodą.

• Dziękuję 1