Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli w kominie utrzymamy wodę między 1/3 a 1/2 wysokości - jakieś biobale - korona z siatką na spuście i mamy dodatkowo rewizję to nic nie ma prawa się stać... włącznie z suszeniem pompy - tak się nie stanie...

co do przelania to Mateusz ma słuszne obawy, ja mam poziom w akwa na włączonej pompie tylko 2cm od krawędzi, co daje mi około 11l wody zapasu

- do tego mam komin do połowy pusty co daje mi kolejne 4l = razem 15l zapasu - i dla normalnej pracy starczy zapasu, ale jak sobie mądrze odpowietrzałem układ za pierwszym razem to pięknie przelałem akwa dokładnie 2,2l wody - bo skupiony na dole przy odpowietrzaniu nie zauważyłem że spust nie jest wystarczająco odkręcony, a rewizję przed startem podekscytowany zapomniałem odetkać :lol:

i nagle czuję siedząc w szafce że mi po plecach cieknie - a wody dolewałem z butelki ze spokojem grabarza :lol::lol::lol:

ale pierwsze razy bywają raczej zabawne :mrgreen:

Opublikowano

A co mają powiedzieć osoby, które mają przepływ boczny w sumpie. Chyba tylko elektronika odcinająca napięcie do pompy pomoże. A może ktoś ma inne rozwiązanie?