Merlot Opublikowano 19 Marca 2016 #1 Opublikowano 19 Marca 2016 Witam, Bardzo was proszę o pomoc odnośnie pewnej sytacji. Otóż zauważyłem dziś podczas wieczornego karmienia u mojego pyśka pewna dziwna rzecz. Jest to aktualnie "największy" (4-5cm) Yellow w mojej obsadzie którą mam od tygodnia, do tej pory pływał w grupie z innymi rybkami, jednak dziś wieczorem zauważyłem że chowa się za kamieniami, i nie przyjmuje pokarmu mimo iż tak jak cała reszta wypłynął na porę karmienia. Oto zdjęcie : http://zapodaj.net/d479a8bee30e5.jpg.html Chyba że wszystko ok i to nie samiec a samica inkubująca, w co raczej wątpię Bardzo proszę o pomoc
pozner Opublikowano 19 Marca 2016 #3 Opublikowano 19 Marca 2016 Wygląda na inkubującą samicę. Pogratulować
klekot666 Opublikowano 19 Marca 2016 #4 Opublikowano 19 Marca 2016 Przy tej wielkości inkubacja jak najbardziej możliwa
Merlot Opublikowano 19 Marca 2016 Autor #5 Opublikowano 19 Marca 2016 Kurcze tak szybkiej inkubacji się nie spodziewałem, tylko czy to aby chociaż w 90% pewne ? Jak wspomiałem mam je dopiero tydzień a reszta Yellow jest z centymetr, półtorej mniejsza :-) wiecie wole wypytać, bo martwie się o swoje rybcie :-) Edit. Tutaj jeszcze jedno zdjecie : http://zapodaj.net/55b12ef48ad1b.jpg.html
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Marca 2016 #6 Opublikowano 19 Marca 2016 Jak wspomiałem mam je dopiero tydzień a reszta Yellow jest z centymetr, półtorej mniejsza ...mogła zacząć inkubować zanim przybyła do Ciebie.
Merlot Opublikowano 19 Marca 2016 Autor #7 Opublikowano 19 Marca 2016 Właśnie tu jest pytanie gdyż do dziś jadła normalnie, nie chowala się po kamieniach, no i jej pyszczek nie był tak napuchnięty. Bo jakby tak było wpisał bym już wcześniej :-)
pozner Opublikowano 19 Marca 2016 #8 Opublikowano 19 Marca 2016 Faktycznie to bardzo wcześnie, ale coraz mniej mnie to wszystko zaczyna dziwić. Piorun wie, a właściwie hodowcy wiedzą, czym faszerują swoje ryby, żeby szybciej się rozwijały i wybarwiały.
Merlot Opublikowano 19 Marca 2016 Autor #9 Opublikowano 19 Marca 2016 Faktycznie to bardzo wcześnie, ale coraz mniej mnie to wszystko zaczyna dziwić. Piorun wie, a właściwie hodowcy wiedzą, czym faszerują swoje ryby, żeby szybciej się rozwijały i wybarwiały. Ryby zakupione w Tan Mal więc wątpię, że czymś faszerowane
egon44 Opublikowano 19 Marca 2016 #10 Opublikowano 19 Marca 2016 Właśnie tu jest pytanie gdyż do dziś jadła normalnie, nie chowala się po kamieniach, no i jej pyszczek nie był tak napuchnięty. Bo jakby tak było wpisał bym już wcześniej :-) Może po prostu to pierwszy dzień odbytego tarła... Nic tylko się cieszyć ...
Rekomendowane odpowiedzi