Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, szczep85 napisał:

A powiedz mi pompę stawiam prosto na złożu biologicznym czy jeszcze gąbkę daję na złoże i dopiero pompa?

Z czego robisz wylot z pompy?

Ja wylot z pompy mam połączony taką rurą : http://allegro.pl/mufa-kanalizacyjna-fi-32-biala-nasuwka-zlaczka-i5308239824.html?reco_id=24d27302-6f74-11e6-9492-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product - biała złączka kanalizacyjna dwukielichowa, a do tego tak jak Plezi reszta poskładana na rurkach do sklejania 

Edytowane przez bizonkrk17
Opublikowano

No i nie ma jak to robić filtr nie mając pompy przy sobie.  Dzis przyjechala pompa przymiarka i Okazuje się ze pompa nie mieści się w przegrodę ?.no niech to szlak trafili! !!!!!!! 

No nic trzeba kupić znów PCV i robić od nowa .

Czy ktoś chętny na kaseciaka tanio sprzedam ?

Opublikowano

A to jakie wymiary ma pompa i jaką zrobiłeś komorę? Ile brakuje? Może rozklej 2 ścianki i zmniejsz komory gąbki i grzałki jeśli niewiele brakuje?

Pytam też bo projektuję kasetę pod pompę Jecod DCS-7000 (tak bardziej przyszłościowo) i jestem ciekaw czy wymiary na necie są prawdziwe.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Aby wchodziła na luzie musze zrobić o 2-3cm większy . Ale dla świętego spokoju zrobię wymiar zewnetrzy całego filtra na 35cm. 

Pompa razem z koszykiem ma 16.5cm.

Opublikowano

No też się trochę o to obawiam. Będzie trzeba jakiegoś Pudziana załatwić aby go podnieść na 150cm  ?

Kamienie które zostały po układane to niecałe 150kg ???. 

Opublikowano

No kamienie spore ;)

3 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..mi się podoba. Zastanawiam się tylko jak bezpiecznie włożysz tego wielkiego po lewej? Będzie to małe wyzwanie.

Andrzeju zapewne użyje dźwiga :P 

Opublikowano
1 minutę temu, szczep85 napisał:

Kamienie które zostały po układane to niecałe 150kg

....a wydaje się ,że jest zdecydowanie więcej:) Dasz radę...kwestia przemyśleń i włożysz. Podoba mi się to ,że zostawiasz plażę..w razie czego zawsze można ją jeszcze wykorzystać co daje dodatkowo jakieś pole manewru. Masz tu możliwości ( aranżacja) na mbune i nie mbune. Będzie fajnie..