podpiwniczy Opublikowano 19 Kwietnia 2016 #41 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nieźle ale zamiast Ciebie na 3 zdjęciu zdecydowanie lepiej wyglądałby dodatkowy metr akwa.Hmm... kominek to wróg akwarysty.
szczep85 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor #42 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Bo nie wiadomo na co patrzeć ? Czy coś innego masz na myśli
podpiwniczy Opublikowano 19 Kwietnia 2016 #43 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Bo nie wiadomo na co patrzeć ? Czy coś innego masz na myśli Hehe.Patrzeć to pewnie będzie na co za jakiś czas.Dla mnie jeśli zbiornik mógłby być większy to powinien być większy ( pal licho kominek) Takie tam pierwsze spostrzeżenie po obejrzeniu zdjęć.Sam już kombinuje jak rozciągnąć moją piwniczną skorupę do 5m.Akwarystyka to cholernie ekspansywne hobby.
szczep85 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor #44 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W oczekiwaniu za nowym stelażem trochę popracowalem nad lampa. Lampa o długości 2m na 5 Led ach RGB 20W sterowane sterownikiem Romka. Jeszcze raz chciałbym podziękować deccorativo za pomoc w doborze komponentów do lampy. Wszystkie klocki do po składania No i dojechał stelaż nad akwarium. Jak zwykle pełen profesjonalizm od Przemka. Weekend postaram się zbudować przestrzeń pomiędzy stelażem a sufitem płyta GK.
bakus_44 Opublikowano 4 Maja 2016 #45 Opublikowano 4 Maja 2016 akwarium masz klejone bezfugowo transparentnym?
szczep85 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor #46 Opublikowano 4 Maja 2016 Transparetnym jak najbardziej i chyba bez fugowo
robertj1 Opublikowano 4 Maja 2016 #47 Opublikowano 4 Maja 2016 Nie chcę się czepiać ale: "kabelek" do zasilania który zobaczyłem na fotce wygląda na raczej cieniutki. Nie wiem jaki ma przekrój, ale przy instalacjach led sterowanych PWM (i nie tylko), odpowiedni przekrój przewodów zasilających ma b. duże znaczenie. 1
szczep85 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor #48 Opublikowano 4 Maja 2016 Czyli według Ciebie jaki powinien być przekrój?
robertj1 Opublikowano 4 Maja 2016 #49 Opublikowano 4 Maja 2016 Podaj max napięcie zasilania i odległość led od sterownika (długość przewodu).
Quba Opublikowano 4 Maja 2016 #50 Opublikowano 4 Maja 2016 Co konkretnie masz na myśli mówiąc, że "odpowiedni przekrój przewodów zasilających ma b. duże znaczenie" ?
Rekomendowane odpowiedzi