Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jedź do jakiegoś sklepu akwarystycznego i wybierz gęsty worek na media, weź duży aby przykrył ci cały kosz w kuble.

miałem go nawet w takich potrójnym woreczku i też wylatywał....

Woreczek na Purigen Phosguard RowaPhos do 75 ml (5838181672) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/58/38/18/16/5838181672@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@58/38/18/16@@AMEPARAM@@5838181672

Opublikowano

A nie prościej wrzucić to do kubla w byle czym a przykryć warstwa włókniny filtracyjnej?

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
A nie prościej wrzucić to do kubla w byle czym a przykryć warstwa włókniny filtracyjnej?

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

:D:D:D

A później kto te granulki będzie wyciągał z filtra i włókniny???

-- dołączony post:

Znalazłem takie coś tylko który z nich będzie najlepszy??

http://allegro.pl/akcesoria-woreczki-77736

Czy któryś z nich sie na da?

Opublikowano
miałem go nawet w takich potrójnym woreczku i też wylatywał....

Stosuję te woreczki na różne media w tym na purigen i nie zdarzyło mi się aby coś przelatywało na zewnątrz. Ta siateczka jest bardzo gęsta. Może niedokładnie zawiązałeś ten woreczek?

Gdy zrobiłem pierwszy reaktor na Purolite i dałem zbyt rzadką gąbkę na wylocie to Purolite wylatywał mi i aby nie wpadał do akwarium na wylocie zawiązałem własnie ten woreczek, który pięknie wyłapywał najdrobniejsze kuleczki...

A może masz coś nie tak z purigenem? Z tego co kojarzę był chyba na forum opisywany przypadek jakiejś kiepskiej partii, która rozpadała się na pył. Sprawdź czy to nie jest przyczyną...

Opublikowano

Na pył sie nie rozpada normalnie granulki wylatują.Czuję że winą tego jest że trzymam go pod tak silnym wylotem wody.Ile razy jak miałem go w tym woreczku to dotykając czułem jak granulki wylatywały na zew.

-- dołączony post:

Tak myślę czy kupienie tiulu i zrobienie z niego woreczka nie rozwiąże problemu?