Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie jestem po czyszczeniu gąbek i wirnik był czysty inaczej ułożyłem purigen w pojemniku i teraz dmucha tak jak powinno zobaczę pod wieczór czy to się utrzyma.

Opublikowano

Purigen trzymasz w tym pojemniku na bank silny przepływ pociąga w górę siateczke czy całe złoże i blokuje wylot. Jeśli tak nie masz to do pojemnika od aquaela daj na góre jakiś krążek z gróbej gąbki to rozłoży Ci zasys i purigen będzie mniej więcej jednakowo omywany.

Opublikowano
P do pojemnika od aquaela daj na góre jakiś krążek z gróbej gąbki to rozłoży Ci zasys i purigen będzie mniej więcej jednakowo omywany.

tak zrobiłem dałem rurke od filtra i teraz elegancko śmiga:Doby tak dalej/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy jednak to gąbka ma winę gdyż jak ją zdejmę to filtr dmucha jak szalony,a gąbka nawet jak jest przepłukana to po godzinie spowalnia wylot wody jedno mnie zastanawia bo jak tą gąbkę płuczę to mam wrażenie jak by ta gąbka miała konsystencje galaretki....rozumiem że czas na wymianę gąbki?

Opublikowano
Koledzy jednak to gąbka ma winę gdyż jak ją zdejmę to filtr dmucha jak szalony,a gąbka nawet jak jest przepłukana to po godzinie spowalnia wylot wody jedno mnie zastanawia bo jak tą gąbkę płuczę to mam wrażenie jak by ta gąbka miała konsystencje galaretki....rozumiem że czas na wymianę gąbki?

Kup 45 ppi.

Opublikowano
Czy taka ok??bo nic nie pisze ile ma

...używam takiej tylko w przekroju ma kwadrat i jest duża. O spowalnianiu nie ma mowy.. A już tym bardziej o "galaretce". Jeżeli jest "galaretka" to nie jest to wina samej wody..Jeżeli czyścisz raz w tygodniu to dziwne mi się to wydaje..Gdybyś miał rośliny w akwa to bym się nie dziwił..Przeanalizuj sobie co tak naprawdę jest przyczyną powstawania tego o czym piszesz..

...wsadź palca do tego otworu w gąbce i sprawdź czy nie ma w środku na dole w gąbce takiego wałka z gąbki..często to zostaje w środku..jest to pozostałość po wycięciu otworu..