Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Testy JBL kropelkowe.

Wszystko masz dokładnie opisane tutaj. Dokładnie w punkcie 3.2 ale widzę,że chyba przyda się lektura całego faq :)

http://www.klub-malawi.pl/serwis/artykuly-klubowiczow/podstawy/137-mae-faq-kadego-malawisty.html

-- dołączony post:

Ps. tak patrzę na te głazy, i chcę Cię ostrzec, oprałeś kamień o prawą ścianę, albo jest on na milimetry dosunięty, to jest duży głaz, jak dosypiesz piasku, to najprawdopodobniej zaburzy Ci cyrkulację. Ryba także może Ci się tam zakleszczyć. Druga sprawa nałożyłeś pod niego masę pianki, po co ? teraz jest niestabilny, ryby zaraz Ci odkopią tą piankę i będzie wyglądać słabo. Nie prościej było użyć spienionego pcv o grubości 5mm ?

3 sprawa to planowana obsada i ilość kryjówek, jeśli planujesz Mbunę to zrób im jeszcze miejsca do chowania, będziesz mógł obserwować naturalne zachowania.

Opublikowano
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie testów do wody,

czy możecie jakieś polecić ?

Zastanawiałem się nad JBL EASY TEST 6 in1-PASKI Ph Gh Kh No2 NO3 CL2

Zakup testy tej samej firmy,tylko że kropelkowe,które są dokładniejsze niż te paskowe...

Polecam zakup tej walizki

JBL COMBISET TEST PH KH NO2 NO3 NH4+NH3 CO2 (5693516165) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/56/93/51/61/5693516165@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@56/93/51/61@@AMEPARAM@@5693516165

,gdzie będziesz miał wszystkie testy potrzebne do naszego biotopu...

Wychodzi to taniej niż zakup pojedynczych testów...

Dodatkowo dokup sobie jeszcze test na ph z tego zakresu 7,4-9,0

JBL TEST PH 7,4-9,0 ____Tanganika, Malawi, Morskie (5331675231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Druga sprawa moglibyście podpowiedzieć jakie parametry powinna mieć woda w baniaku :)

Będziesz miał te testy co poleciłem,to zmierz sobie parametry wody w kranie,oraz w baniaku...

A potem będziemy kombinować co dalej :D...