Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W chwili obecnej mam wymieszaną mbunę z non-mbuna, podjąłem decyzję, że non-mbuna wylatuje ze zbiornika. Z mbuny jest M. Red-Red - 2+3, M. Msobo Magunga - 3+3. Priorytetem obsady jest msobo, zastanawiam się nad odrzuceniem red-reda. Założeniem nowej obsady jest wykluczenie do minimum brzydkich samic max jeden harem. Obsada raczej wszystkożerna. Jedynym poważnym kandydatem jest Pseudotropheus Zebra Gold Kawanga, a dalej, no właśnie dalej pustka... Pomożecie ? Czuje się jakbym miał akwarium 1 dzień, a obsadę planował pierwszy raz, chciałbym wszystko.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Kawangę chcę upolować z samicami OB, M. lombardoi nie bardzo mi się podoba ;)

Obsada kado jest piękna, tylko nie wiem jak hara daje radę na zielsku, a On sam nić nie pisze

Opublikowano
Cytat:

Zamieszczone przez Jargos

M. lombardoi nie bardzo mi się podoba

Samiec jak samiec ale samice IMHO jedne z ładniejszych.

ale chyba trochę za żółto by było, jeśli tak to wolałbym M. Auratus i było by coś w pasy poziome

Opublikowano
ale chyba trochę za żółto by było,
Jeden samiec wiele żółci nie zrobi, Msobo masz samice pomarańczowe a żółć kawangi d... nie urywa zwłaszcza u samic OB :)
Opublikowano
Jeden samiec wiele żółci nie zrobi, Msobo masz samice pomarańczowe a żółć kawangi d... nie urywa zwłaszcza u samic OB

ejj, nie pomagasz :D mam jeszcze gorszy mętlik :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra sytuacja się klaruje, zostanie tylko M. Msobo Magunga. Dojdzie na pewno, M. Auratus i po sugestii eljota M. Lombardoi, pokręciło mi się, że to samice są żółte. M. Zebra Gold Kawanga stoi teraz pod znakiem zapytania z uwagi na chyba wystarczający żółty kolor, chodź samiczki OB coś tam by wniosły innego. Myślę nad C. hara/M.Maison Reef lub P.Demasoni, lecz obawiam się czy nie będzie konfliktu z M.Lombardoi. Miał ktoś te gatunki ze sobą ? Pasów po przygodzie z non-mbuna mi brakuje, także może być ich więcej :D

Z Pewniaków mamy

M. Msobo Magunga

M. Auratus

M. Lombardoi

Co o tym myślicie ?