pozner Opublikowano 26 Lutego 2016 #11 Opublikowano 26 Lutego 2016 Będzie ciężko Ci coś znaleźć, gdyż u ryb z Malawi królują kolory żółty i niebieski, w różnych odcieniach. Oprócz rdzawego, możesz pomyśleć jeszcze o Pseudotropheus perspicax. Trochę czerwonego ma.
Mortis Opublikowano 26 Lutego 2016 #12 Opublikowano 26 Lutego 2016 A co byście powiedzieli o Tropheops Chilumba Orange? Tam też tego czerwonego połyskuje, przynajmniej na zdjęciach i filmikach. Tylko, że jest agresywny i ma żółte samice no i typowy roślinożerca. Przy Saulosi da radę ale Hara lubi mięska więcej chrupnąć.
Jrko81 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor #13 Opublikowano 3 Marca 2016 A dałaby rade taka obsada Pseudotropheus Maingano lub Cynotilapia Afra Pulpican Metriaclima Estherae Red - Red Metriaclima Membe Deep bardzo ciężko mi sie zdecydowac ;/ tyle tego fajnego jest.
MatiK Opublikowano 3 Marca 2016 #14 Opublikowano 3 Marca 2016 Melanochromis Maingano Pseudotropheus. Metriaclima Estherae Red - Red Opierając się na opinii bardziej doświadczonych kolegów z forum mogę odradzić Red-Red z powodu zbyt dużej masywności tej ryby jak na taki litraż. bardzo ciężko mi sie zdecydowac ;/ tyle tego fajnego jest. To jest ból każdego z nas niestety, ale trzeba sobie jakoś radzić
Jrko81 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor #15 Opublikowano 3 Marca 2016 Pseudotropheus. Opierając się na opinii bardziej doświadczonych kolegów z forum mogę odradzić Red-Red z powodu zbyt dużej masywności tej ryby jak na taki litraż. To jest ból każdego z nas niestety, ale trzeba sobie jakoś radzić dzieki mi sie akurat te red redy srednio podobaja ale żona mnie męczy ,stąd ciągle kombinuje . czyli zostaje membe deep,maingano i afra pulpican.
Rekomendowane odpowiedzi