Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można.

Z opisu wygląda, że ten materiał jest sztywniejszy od PCV spienionego więc jeśli planujesz budowę pokrywy o dużych wymiarach to może warto. Pod kamienie już bym się zastanowił gdyż cena jest wysoka.

Pozostaje jeszcze kwestia koloru: z tego co piszą są tylko białe. Ale, że nic nie piszesz na ten temat to można założyć, że o taki kolor ci chodzi.

Opublikowano

dzieki za odpowiedz,tak jest białe,tylko pomiędzy pcv jest pianka czarna foamalite i nie wiem czy mozna jako podkładke to zastosować.

Opublikowano

To materiał podobny do TuBond jaki na pokrywę uzywalem .

Generalnie pokrywę ok choć na dużej powierzchni bardziej TuBond polece nuż ten gdyż aluminiowe trwalsze jest. Wewnętrzny kompozyt mocny jest ale przemysl skoro już w droższy materiał idziesz czy warto.

Jak chcesz pogadać o mojej pokrywie z TuBond pisz śmiało na PW

Opublikowano

Ja Ci od razu odradzam pokrywę, miałem i ciągłe ściąganie jej by coś w akwa pogrzebać doprowadzało mnie do szału. Teraz mam koronę i wygląda to moim zdaniem najlepiej no i jest najpraktyczniejsze. Zrobiłem ze spienionego pcv 6mm na akwa 200l

Opublikowano

To jest że tak powiem - pokrywa bez pokrywy ;)

Czyli obudowa z czterech ścian bez elementu przykrywającego całą powierzchnię akwarium biorąc pod uwagę długość i głębokość akwarium, o tej godzinie chyba da radę zrozumieć o co chodzi ;)

Opublikowano

No tak, ale ten element przykrywajacy ma zapobiegac wysk.akiwaniu ryb i mocuje sie do niego oswietlenie. Czyli ciezko bez tego wieka bedzie wydaje mi sie .

.