arczi3891 Opublikowano 21 Lutego 2016 #1 Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam. Mam zbiornik 240L. Planuję wystartować pod koniec marca więc mam chwilkę by się przygotować. Akwarystyką zajmuję się już parę lat, natomiast zawszę miałem biotopy z wodą miękką. Przygodę z Malawi dopiero zaczynam więc proszę o pomoc doświadczonych forumowiczwów i konstruktywną krytykę. Zacznę może od rybek i pod nie wszystko ułożymy, myślę o podłożu, wystroju itd.. Więc myślałem o grupie Mbuna rodzaj pseudotropheus: p. elongatus Mphanga badź Chewere p. flavus p. socolofi W związku z tym proszę o opinnie. Akwarium jednogatunkowe czy może coś do nich można dobrać? Jest tego pełno na waszym forum i nie tylko ale postanowiłem pójść trochę na skróty i zaoszczędzić czasu na lekturze. Co do kubełka eheim z 3 koszami na filtr biologiczny dajecie?
MatiK Opublikowano 21 Lutego 2016 #2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Witaj, kwestia filtracji to nie ten dział, popytaj albo poczytaj w odpowiednich miejscach, tematów jest ogrom. Piszesz, że masz chwilkę żeby się przygotować więc chyba poczytać też jednak nie zaszkodzi tutaj masz przykładowe obsady do takiego baniaczka : http://forum.klub-malawi.pl/kazdego-cos-kolorowego-przykladowe-obsady-t13997.html
Rekomendowane odpowiedzi